Startnummer 6 voor springruiters in Nations Cup Rome

Geplaatst op 26 mei 2016 in Springen

Vrijdagmiddag om 15.45 uur rijdt de eerste ruiter op het Piazza di Siena in Rome het parcours van de FEI Furusiya Nations Cup. Het Nederlandse team van Rob Ehrens komt als zesde van de acht landen aan start. Vorig jaar won Oranje de in Rome en ook dit keer horen ze bij de favorieten.

Twee weken geleden won Nederland in La Baule de eerste wedstrijd in de eerste divisie van FEI Furusiyya Nations Cup series. In Rome zijn de springruiters vrijdag ook favoriet voor de overwinning. Rob Ehrens heeft Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. als eerste opgesteld, Harrie Smolders en Emerald N.O.P. heeft startnummer 2 voor Nederland, Jur Vrieling is de vertrouwde derde ruiter met VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder sluit de rij voor Oranje met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P.

Nederland strijdt in Rome om de punten voor de competitie samen met gastland Italië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De startvolgorde is Canada, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zweden, Frankrijk, Nederland, Italië en Duitsland.

Eurosport zendt vrijdagavond 27 mei van 23.00 tot 23.55 uur een samenvatting uit den de FEI Furusiyya Nations Cup in Rome. De wedstrijd is live te volgen op internet via de betaalzender feitv.org.

Klik hier voor de startlijst

Ander Nieuws

  • IK Ermelo 2019: KNHS Indoorkampioenschappen gaan 2 maart van start
    IK Ermelo 2019: KNHS Indoorkampioenschappen gaan 2 maart van start
  • Harrie Smolders’ Emerald met sportpensioen
    Harrie Smolders’ Emerald met sportpensioen
  • Spannende halve finale KNHS FNRS Springcompetitie
    Spannende halve finale KNHS FNRS Springcompetitie