Stephanie Kooijman pakt U25-titel met Winston

Geplaatst op 28 februari 2016 in Dressuur

“Ik ben er zo blij mee. Het blijft toch spannend”, klinkt kampioene Stephanie Kooijman enthousiast. “Je werkt er naar toe, maar ik verwachtte het niet. Winston heeft een heel makkelijk karakter, de kunst is om hem te motiveren en fit te houden. Gisteren ging het al goed, zeker in de piaffe en passage. Vandaag lukte dat ook."

"Gisteren had ik drie grote fouten in mijn proef, vandaag maar een. Ik train nu bij Alex van Silfhout en Ad Groenendijk. We trainen nu wat felller en met meer pit.”
In juni is het eerste Europees Kampioenschap voor de U25, proeven op Grand Prix niveau voor ruiters en amazones onder de 25 jaar. “Eer durfde ik daar niet over na te denken, nu is het wel een doel om het EK te rijden”, laat Stephanie Kooijman weten, die met Winston al meerdere EK’s bij de jeugd reed en deel uitmaakt van het Rabo Talententeam. “Vorig jaar was het nog de vraag of Winston het zou gaan doen in de Grand Prix. Nu dat lukt neemt mijn zelfvertrouwen toe en ga ik er voor.”
Anne Meulendijks, eveneens lid van het Rabo Talententeam, reed zich met MDH Avanti naar het zilver. “Ik ben sterk teruggekomen na gisteren. Proberen om dit nu vast te houden. Heel blij mee”, lacht de Brabantse.
Favoriete Maxime van der Vlist en Baily moest genoegen nemen met brons. “Het liep gewoon minder. Dit is een leermoment.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap U25, aangeboden door Rabobank
1. Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven)
2. Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United)
3. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro)

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Stephanie Kooijman en Winston (www.digishots.nl)

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Subtop, Rabo Talententeam

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019