Sterk optreden Nederlandse para-combinaties in Roosendaal

Geplaatst op 30 november 2016 in Dressuur

Bij de doordeweekse internationale para-dressuurwedstrijd in Den Goubergh in Roosendaal stonden Nederlandse combinaties zeven keer bovenaan. Nicole den Dulk was met drie zeges oppermachtig in grade 1a/b. Lotte Krijnsen volgde met twee overwinningen in grade III. Annemarie Roling en Glasten Krapels wonnen ieder een keer in hun grade.

Zeven internationale overwinningen bij CPEDI3* Den Goubergh

Nicole den Dulk won met Bubbles (v.Fidertanz) in de gecombineerde grade 1a/b drie keer met mooie percentages. In de Kür op Muziek was deze met 73.167 het hoogst. Ook in de individuele proef plaatsen de juryleden Nicole bovenaan met ruim 71 procent.
Jeannette Wolfs zat als jurylid tijdens de Kür op Muziek bij de letter E: “Nicole vormt met Bubbles een fijne combinatie. Het zag er gewoon goed uit. Een nette Kür, fijn in de aanleuning en mooi constant lekker voorwaarts gereden.”
Nicole kreeg in Roosendaal concurrentie van vier Russische deelnemers die ze ook in de openingswedstijd, de teamtest, met 69.267% achter zich liet.

Grade III
Lotte Krijnsen begon op maandag met de winst in grade III met Rosenstolz (v.Rotspon) en deed dat dunnetjes over in de Kür op Muziek. In de individuele proef bezetten ze plaats drie.
“Lotte had Rosenstolz er in de Kür nog beter aan staan dan de eerste twee dagen. Hij was losser door het lichaam en mooier in de oprichting. In de contragalop hadden ze een fout in de proef, maar de basis was heel goed voor elkaar en daardoor konden ze zich een foutje permitteren”, vertelt Wolfs.

Met haar paard Zarienta (v.Sir Sinclair) deed Krijnsen het in de individuele proef beter door als tweede te eindigen achter Glasten Krapels met de vos Wisconti (v.Wolkenstein). Glasten bezette over drie dagen alle treden van het podium. In de teamtest op maandag werden ze tweede, in de Kür op Muziek derde.

Annemarieke Roling-Nobel en Doo Schufro (v.Dr Doolittle) begonnen goed door de teamtest in Grade II te winnen. Dinsdag plaatsten de juryleden de combinatie als tweede achter de Deense winnaar Thobias Thorning, die ook de afsluitende Kür op Muziek naar zijn hand zetten Roling werd hierin vierde.

Over het niveau van de wedstrijd was Jeannette Wolfs tevreden. “Nicole stak er in grade Ia/b echt bovenuit. In grades II en III hebben we fijne combinaties gezien, die niet veel voor elkaar onder deden.”

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Nicole den Dulk en Bubbles (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019