Sterk springteam naar finale FEI Furusiyya Nations Cup

Geplaatst op 01 september 2016 in Springen

In Rio de Janeiro lichtte bondscoach Rob Ehrens al een tipje van de sluier welke ruiters hij over drie weken opstelt in de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona. Nu is definitief welke ruiters de Oranje kleuren vertegenwoordigen: Jeroen Dubbeldam (Carusso La Silla), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P.), Harrie Smolders (Emerald N.O.P.), Gerco Schröder (Glock's London N.O.P.) en Wout Jan van der Schans (Capetown) reizen naar de Spaanse badplaats.

In Rio de Janeiro liet Ehrens weten nog een vervanger te zoeken voor Jur Vrieling en dat hij in de finale een beroep zou doen op zijn Olympische team en de reserve-combinatie. Nu is bekend dat Wout Jan van der Schans met Capetown is opgeroepen. Twee jaar geleden was Van der Schans met Capetown al heel succesvol in Barcelona, toen hij ook meereisde met het gouden WK team.

Nederland sloot de Europese 1e divisie van de FEI Furusiyya Nations Cup dit seizoen winnend af en plaatste zich daarmee voor de finale. In Barcelona komen in totaal 18 landen aan start. Nederland won de finale in 2014 en eindigde vorig jaar op de derde plaats.

Foto: Rob Ehrens vorig jaar in Barcelona (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019