Thuiszege van Remco Been in Grote Prijs Wierden

Geplaatst op 06 november 2016 in Springen

De veertigste editie van Indoor Wierden kreeg een prachtige winnaar van de Grote Prijs in plaatsgenoot Remco Been, die met Holland van de Bisschip als laatste kandidaat in de barrage het publiek op de banken kreeg. Een superieure climax van een Grote Prijs, waarin acht van de negen combinaties in de barrage uit Nederland kwamen. “Een super afsluiting van een mooi concours”, lacht Remco Been nuchter. Met Holland van de Bisschop won Beeen na Hardelot en Tubbergen zijn derde Grote Prijs van dit jaar.

“Hardelot was toch wel mooier om te winnen, dat is een driester en echt wel een stuk hoger. Daar waren maar drie nullers. Dat was zwaar, joh. Maar deze hier in Wierden had ik toch zeker ook niet willen missen”, lacht Been, stalruiter bij Eric Wiefferink en ruiter van Holland van de Bisschop van de VDL Stud. In de barrage rekende Been af met zijn acht concurrenten. Net voor hem leek Kevin Beerse voor sensatie te gaan zorgen door met de reuzepassen van zijn vermogende Camelot de leiding te nemen en zijn eerste Grote Prijs te gaan winnen. Beerse verbeterde de tijd van Rabo Talententeamlid Jelmer Hoekstra en zijn bijzonder snelle merrie Quinoa Des Riollets. De combinatie won een paar maanden geleden de outdoor Grote Prijs van Wierden en leek binnen goed op weg naar een herhaling.

Na de successen afgelopen zomer was het een tijdje stil rond winnaar Remco Been en Holland van de Bisschop. “Ik heb niet zoveel paarden naast Holland om internationaal te starten. We hebben hem wat rust gegeven. Zelf had ik door een val met een jong paard mijn hand gebroken. Dus die pauze kwam goed uit”, vertelt Been. “Daarna begonnen we weer goed, alleen ging het in Asten in de Grote Prijs mis. Dus moest ik kijken hoe het hier in Wierden zou gaan. Volgens mij zijn we weer aardig terug. De eerste ronde kon vanavond nog wel iets vloeiender, maar hij sprong heel goed. De barrage was heel mooi, vond ik. Dit was de hele barrage hard rijden. Holland van de Bisschop heeft zoveel kwaliteit. Hij heeft een beetje karakter. Soms moet ik hem in de eerste omloop iets motiveren. In de barrage is hij dan iets meer ontspannen. Thuis winnen is echt thuis, dat is mooi. De Grote Prijs is altijd de mooiste rubriek. Het was vandaag gewoon alles of niets.”

Uitslag Grote Prijs Indoor Wierden, 1.45m
1. Remco Been (Wierden), Holland van de Bisschop (v.Heartbreaker), 0 – 0, 34,96 sec
2. Kevin Beerse (Warga), Camelot (v.Harley VDL), 0 – 0, 35,27 sec
3. Jelmer Hoekstra (Sevenum), Quinoa Des Riollets (v.Calvaro), 0 – 0, 36,22 sec
4. Willem Greve (Markelo), Carrera (v.Larino), 0 – 0, 36,90 sec
5. Bas van der Aa (Albergen), Cassilia (v.Casall), 0 – 0, 38,12 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Remco Been en Holland van de Bisschop (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019