Twee titels voor Marlies van Baalen op KNHS Indoorkampioenschap

Geplaatst op 28 februari 2016 in Dressuur

Marlies van Baalen pakte op het KNHS Indoorkampioenschap subtop de dubbel door met Ratzinger de Zware tour (Grand Prix) en met Dion Johnson de Lichte tour te winnen. “Bizar. Dit is geloof ik nog nooit gebeurd”, reageert de kampioene blij. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) zat Van Baalen op de hielen met haar talentvolle negenjarige Cennin. Lynne Maas (Schiedam) won de Kür op Muziek als tweede onderdeel van het kampioenschap en veroverde het brons.

“Ik ben er zo ongelooflijk blij mee”, is de eerste reactie van Marlies van Baalen na de winst met haar ruin Ratzinger in de zware tour op het KNHS Indoorkampioenschap subtop dressuur in Ermelo. “Ik ben heel blij met de piaffe en de draf, daar hadden we heel veel over. Alleen met de galopchangementen wilde het vandaag niet lukken. Dat was het verschil met Drachten een paar weken geleden, toen wonnen we met 76 procent. Ik kreeg de spanning er gewoon niet af bij Ratzinger. Hij kan het wel hoor. Gewoon rustig door oefenen.” Eerder op de dag won Marlies de Lichte Tour met Dion Johnson. “Ik heb nog nooit twee titels gewonnen, gewoon bizar. Dit is geloof ik nog nooit gebeurd”, zegt Van Baalen. “Twee jaar geleden won ik met Michiano en vorig jaar was ik tweede in de zware tour met Zigeuner.”
Juryvoorzitter Mariette Sanders-van Gansewinkel verwoordt de Kür op Muziek van Marlies van Baalen en Ratzinger als volgt: “Wat een allure en een fantastische draf. Jammer dat ze alle keren problemen hadden met de wissels.”
Lynne Maas won de Kür op muziek met Zamora. “Ze reed het meest constant”, aldus Sanders. Zelf was de amazone uit Schiedam ontevreden over de proef op de eerste dag. “Ik had mijn concurrenten gezien en dacht, ik ga er over heen. Maar daardoor kregen we teveel spanning.” Het brons was het resultaat in het kampioenschap.
Spanning was ook het woord dat past bij de Kür op Muziek van Madeleine Witte-Vrees en Cennin, die na de eerste dag aan de leiding gingen. “Cennin heeft alles in huis, maar het was niet onder controle”, aldus de juryvoorzitter. Witte zelf had een verklaring voor het mindere optreden: “Cennin schrok van de muziek. Dit is pas zijn derde Grand Prix wedstrijd en dit was de eerste Kür op Muziek op Grand Prix niveau. Ik had met mijn trainster Anky van Grunsven afgesproken om de eerste proef op safe te rijden en er vandaag een tandje bij te doen. Ik ben teleurgesteld, maar weet dat Cennin nog veel beter kan. Hij kan echt alles.”


Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour, aangeboden door Pikeur
1. Marlies van Baalen (Brakel), Ratzinger (v.Ricardos), 71.277
2. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 70.932
3. Lynne Maas (Schiedam), Zamora (v.Krack C), 70.527

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de over-all uitslag

Foto's: Marlies van Baalen en Ratzinger (www.digishots.nl)

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Subtop

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden