Vernieuwend: KNHS opleidingen Instructeur Freestyle en Trec

Geplaatst op 05 juli 2016

Het aanbod aan opleidingen van de KNHS breidt zich steeds verder uit. De KNHS is er voor iedere paardensporter en daar hoort ook een programma aan Instructeurs opleidingen bij dat aan ieder wat te bieden heeft.

De nieuwste KNHS opleidingen zijn die van Instructeur Trec en Instructeur Freestyle. Cursisten die de opleiding met goed gevolg afleggen zijn Instructeur basissport niveau 3 in de betreffende richting. Xander Noe, hoofd opleidingen van de KNHS vertelt: “De opleidingen voldoen aan alle eisen van de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) zoals die zijn opgesteld door het NOC*NSF. Door opleidingen voor instructeurs als Freestyle en Trec aan te bieden verbreden we ons aanbod en het biedt ook weer kansen om nieuwe inzichten te verkrijgen en andere dingen te leren.”

De opleiding Instructeur Trec wordt geheel door de KNHS georganiseerd en aangeboden. Je vindt meer over deze opleiding in de brochure op knhs.nl. De opleiding Instructeur Freestyle wordt aangeboden via de Freestyle Academy. Meer informatie over deze opleiding is te verkrijgen op www.freestyleacademy.nl

Examens van deze Instructeursopleidingen worden afgenomen door de ORUN, het exameninstituut van de KNHS, en voldoen daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen.

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum