Verslag enduranceforum 5 april 2016

Geplaatst op 29 april 2016 in Endurance

Op dinsdag 5 april kwam het enduranceforum bijeen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het enduranceforum is blij dat de technische commissie endurance weer op volle sterkte is. In de vergadering krijgen de forumleden een korte terugkoppeling van het eerste overleg van de technische commissie.

Voorzitter van de technische commissie, Pieter Wiersinga, en voorzitter van het enduranceforum, Wendy van den Barselaar, hebben regelmatig contact om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Het forum feliciteert de nieuwe leden en ziet uit naar een goede samenwerking.

Vorig jaar is besloten om het wedstrijdreglement endurance in 2016 geheel te herschrijven, o.a. in het kader van deregulering. Het herschreven wedstrijdreglement zal ingaan in 2017. Begin dit jaar is een start gemaakt met de eerste voorbereidingen. Het forum heeft een aantal bijeenkomsten gepland in mei en juni om met elkaar te bespreken hoe het reglement er vanaf 2017 uit moet zien. Heb je ideeën of suggesties voor de endurancesport in Nederland ? Mail dan naar forumendurance@knhs.nl

De voorbereidingen voor de hippiade endurance zijn in volle gang. Begin april is de werkgroep bijeen geweest om het terrein op het nationaal hippische centrum in Ermelo te verkennen. Daarnaast zijn alle lopende zaken besproken. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op de dag zelf. Vind je het leuk om te helpen op de hippiade endurance op vrijdag 26 augustus? Ook wanneer je nog geen ervaring hebt in de discipline endurance ben je van harte welkom! Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties. Aanmelden als vrijwilliger kan door een mailtje te sturen naar evenementen@knhs.nl.

Het forum onderkent, net als het bestuur van de KNHS Endurancevereniging, dat er meer promotie nodig is van de endurancesport in Nederland. Er zijn een aantal actiepunten vanuit het beleidsplan endurance waarin promotie van de endurancesport naar voren komt. Vind je het leuk een handje te helpen om de endurancesport onder de aandacht te brengen? Meld je dan aan via forumendurance@knhs.nl of bij het bestuur van de Endurancevereniging.

De volgende vergadering van het enduranceforum is op donderdag 15 september 2016.

Meer informatie
Maak kennis met het enduranceforum
Bekijk de andere disciplinefora

 

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Verbeterpunten endurancesport besproken tijdens FEI Sportsforum
    Verbeterpunten endurancesport besproken tijdens FEI Sportsforum
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019