Vierde titel voor Arthur van Rooij en Cupido

Geplaatst op 28 februari 2016 in Dressuur

“Arthur reed met Cupido een Kür met een hoge moeilijkheidsgraad en met muziek die helemaal paste”, vond juryvoorzitter Mariette Sanders-van Gansewinkel van de winnende proef van Arthur van Rooij in het KNHS Indoorkampioenschap ZZ-zwaar. “Ze kregen een foutje na de uitgestrekte galop, maar verder een hele constante proef met drie hele correcte gangen. Gewoon heel solide.”

De finaleproef van Van Rooij en Cupido (v.Jonhson), aangeboden door Pavo, werd beloond met 76.042 procent waardoor het winnende gemiddelde na twee proeven uitkwam op 74,736. “Dit is onze vierde titel op rij. Z1, Z2, ZZ-licht en vandaag ZZ-zwaar”, vertelt Van Rooij. “Ik was vandaag echt gespannen. Het losrijden ging beter dan gisteren en in de proef liep Cupido heel stabiel. Ik miste een galopwissel in de proef maar verder liep het goed. Ik heb het me zo moeilijk mogelijk gemaakt door een proef te rijden met een hoge moeilijkheidsgraad. Daar houden de juryleden van.” Ondanks dat de negenjarige ruin Cupido, die Van Rooij samen in eigendom heeft met de fokker Stal Eikenhorst, te koop is heeft Arthur wel een doel met de sterke bruine nakomeling van Johnson. “Ik hoop over een jaar de overstap naar de zware tour te maken. De galopwissels om de pas kent hij al en ook de piaffe en passage gaan goed.”

Tophengst Johnson tekent ook voor het vaderschap van zilveren medaillewinnaar Eddieni van Theo Hanzon, die zowel in de eerste proef als in de Kür op Muziek tweede werden. Jeroen Okkkema veroverde het brons Ducati, een plaats hoger dan zijn pupil Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap ZZ-zwaar, aangeboden door Pavo
1. Arthur van Rooij (Sint Michielsgestel), Cupido (v.Johnson)
2. Theo Hanzon (Sint Oedenrode), Eddieni (v.Johnson)
3. Jeroen Okkema (St. Willebrord), Ducati (v.Don Crusador)

Klik hier voor de volledige uitslag 

Foto: Arthur van Rooij en Cupido (www.digishots.nl)

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Subtop

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019