Vrijdag en zaterdag KNHS Indoorkampioenschappen dressuur in Ermelo

Geplaatst op 02 maart 2016

Komende vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2016 zijn de KNHS Indoortitels te winnen in de klassen ZZ-licht, Z2 en Z1 paarden en pony’s, L en B dressuur paarden en zaterdag komen elf ponycombinaties in de klasse M1/M2 categorie C in actie. Op het KNHS-centrum wordt in twee ringen gereden. Genoeg te zien en te beleven met vele talenten. Kom naar Ermelo of volg het thuis via Clipmyhorse.tv (programma in de Amaliahal).

Vrijdagochtend vanaf 9 uur strijden 30 Z1-combinaties om de titel in deze klasse. Om 13.20 uur is de prijsuitreiking in de Amaliahal. Op de startlijst staan de jonge Daphne van Peperstraten, routinier Bart Bax, Fransje van der Meer die vorig jaar op de Hippiade de M2-titel won met Echt Mooi, en de talentvolle combinaties Endyrava-Aniek de Laat en Veronique Roerink met Flanell.

Vrijdagmiddag is in twee ringen de voorselectie voor de klassen ZZ-licht en Z2. Vanaf 20.00 uur rijden de beste 8 combinaties van deze klassen de finale Kür op Muziek. Marieke van der Putten en de goedgekeurde hengst El Capone hebben sterke papieren. Wellicht voegt Rabo Talententeamlid Stephanie Kooijman, na de U25 afgelopen zondag, een tweede titel toe aan haar palmares. Stephanie zadelt Dilbert. Lynne Maas won met Zamora brons in de Zware tour. In het ZZ-licht brengt ze haar jonge paard Eastpoint aan start. Concurrentie komt zeker ook van de jeugd: Kyra Klinkers, Laura Quint, Mieke Naberink en Thalia Rockx.

In het Z2 is Kirsten Brouwer met de hengst Eyecatcher de combinatie waar rekening mee gehouden zal worden. Bart Bax brengt in deze klasse zijn tweede paard aan start, net als Lynne Maas, Veronique Roerink en Thalia Rockx. Bij de kanshebbers zitten verder Febe van Zwambagt met FS Lambada, Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Davina en Lotje Schoots met San Furst Platinum.

Mooi zal de strijd zaterdag worden bij de ponycombinaties in het Z2, waarin de besten in de Kür op Muziek de medailles gaan verdelen. Lukt het Marten Luiten om zijn zoveelste titel te pakken? Of blijven Zoe Kuintjes, Daphne van Peperstrate en Kim Noordijk hem nog voor.

Zaterdag komen in de klassen B, L1 en L2 24 paarden voor de driekoppige jury. In de klasse M1/M2 pony’s zijn elf combinaties via de regiokampioenschappen geselecteerd.

De toegang is komend weekend gratis in Ermelo. Geniet van prachtige sport in de drie hallen van het KNHS-centrum of kijk thuis via Clipmyhorse.tv (programma Amaliahal).

Klik hier voor het programma

Klik hier voor de startlijsten van vrijdag 4 en zaterdag 5 maart

Volg de KNHS Indoorkampioenschappen via de website, FacebookTwitter,Instagram en Clipmyhorse.tv (programma Amaliahal)

Foto: Zoe Kuintjes verdedigt zaterdag haar titel in het Z2 (www.digishots.nl)

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016

Ander Nieuws

  • Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
    Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
  • Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli
    Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli
  • IK Ermelo 2019: Ponytoppers zijn klein maar dapper *Update*
    IK Ermelo 2019: Ponytoppers zijn klein maar dapper *Update*