Wat bezielt Quintin Maertens?

Geplaatst op 01 juli 2016

De officials vormen de smeerolie van de paardensport. Ze stellen anderen in staat hun paardenpassie te kunnen beoefenen. Het werk dat ze doen is tijdrovend en de verdiensten zijn niet groot. In elke editie interviewt Paard&Sport een official over hun inzet voor de paardensport en de offers die ze daar soms voor moeten maken. In editie 2 is het woord aan de jonge, talentvolle parcoursbouwer Quintin Maertens.

‘De afgelopen drie jaar ben ik fulltime met parcoursbouwen bezig geweest. Ik bouw ook internationale parcoursen en reis daarvoor de hele wereld over, bijvoorbeeld naar Slowakije, Canada en Zuid-Afrika. Een hoogtepunt was Spruce Meadows in Canada, een van de mooiste concoursen ter wereld. Ik vond het een ontzettende eer om daarvoor te worden uitgenodigd. Dat ik zo veel reis is geweldig, maar ik moet er ook wat voor opgeven. Een ‘normaal’ leven met een vrouw en kinderen zit er voor mij momenteel niet in. Mijn bedrijf in springpaardentraining is geheel naar de achtergrond geschoven. Mijn negentien stallen achter het huis staan allemaal leeg. In de weinige vrije tijd die ik heb ga ik het liefst naar Zimbabwe om de ruiters en amazones daar te trainen. De chaos van Afrika is een verademing na de perfectie van de paardensport.’

Over Paard&Sport
Paard&Sport is het grootste en meest informatieve paardenblad van Nederland. Iedereen die lid is van de KNHS krijgt Paard&Sport 4x per jaar gratis toegestuurd als onderdeel van het lidmaatschap. Iedere Paard&Sport bestaat uit een algemeen deel, aangevuld met de katernen Jeugd, Ruiter, Sport en Bedrijf. Welke versie jij ontvangt hangt af van je lidmaatschap. Wil je liever een ander katern ontvangen of het complete nummer met alle katernen? Dat kan. Je kunt dit zelf aanpassen in MijnKNHS.nl. Wil je misschien eerst kennismaken met de extra dikke editie? Deze is voor de introductieprijs van 4,95 euro ook verkrijgbaar in de losse verkoop. 

» Meer over Paard&Sport Magazine
» Kies een ander katern of stap over naar het volledige nummer

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum