Wie komen er in het Rabo Talententeam 2016?

Geplaatst op 08 maart 2016

Bekendmaking zaterdag 12 maart op Indoor Brabant.

Tijdens Indoor Brabant worden op zaterdagmiddag 12 maart, in de pauze van de Reem Acra FEI-wereldbekerwedstrijd dressuur, nieuwe en vertrouwde gezichten gepresenteerd als het Rabo Talententeam 2016 van de KNHS. Deze nieuwe talenten krijgen dit jaar van Rabobank de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een internationale carrière. De leden van het Rabo Talententeam worden door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle Rabo Talentenplan. De achttienjarige springamazone Lisa Nooren won afgelopen jaar de titel Rabo Talent van het Jaar.

Voor de Rabo Talenten betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport. De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het Rabo Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het Rabo Talentenplan kan krijgen. Uit deze groep wordt ook het Rabo Talent van het Jaar gekozen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden en 120 nationale Beloften (gescout op de Talentendag) tot het Rabo Talentenplan. Beide groepen worden vanuit het Rabo Talentenplan door de topcoaches en-trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid. 

Het Rabo Talententeam 2015 bestaat uit Lisa Nooren (springen,
 Niels Knape (springen), Jelmer Hoekstra (springen), Kevin Jochems (springen) Anne Meulendijks (dressuur), Stephanie Kooijman (dressuur), Dinja van Liere (dressuur), Daphne Meulenbroek (para-dressuur), Nienke van Roekel (eventing) en Janou Bleekman (eventing). 

De prestaties en activiteiten van het Rabo Talententeam kun je volgen op www.ruitersinoranje.nl/rabotalententeam en www.facebook.com/rabotalententeam.   

Meer informatie over het Rabo Talentenplan: www.knhs.nl/rabotalentenplan.

Categorie: Rabo Talentenplan, Rabo Talententeam

Ander Nieuws

  • TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
    TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
  • Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
    Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
  • Kevin Jochems uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar 2018
    Kevin Jochems uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar 2018