Win een les van Bram Chardon tijdens het Rondje Instructie Mennen op 17 maart 2016

Geplaatst op 07 maart 2016 in Mennen & para

Op donderdagavond 17 maart geven Bram en IJsbrand Chardon een Rondje Instructie Mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met als thema "De opbouw van de opleiding van een menpaard".

Tijdens de clinic vertellen IJsbrand en Bram over waar zij op letten bij het selecteren van een menpaard en laten ze zien hoe zij een paard loswerken en klaarmaken voor het werk voor het rijtuig. 

Programma
 Rondje Instructie Mennen

 • 19.30 – 20.15 uur: dubbellonge en onder het zadel
 • 20.15 – 20.45 uur: openbare les
 met Melanie van de Bunt en Jurgen Bolt
 • 20.45 – 21.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen

 • 21.00 -  21.30 uur: pauze
 • 21.30 – 22.30 uur: enkelspan, vierspan en spectaculaire afsluiting

Win een les van Bram Chardon

Tijdens dit Rondje Instructie maak je kans op een gave prijs. Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst een lootje (kosteloos) en tijdens de avond worden twee lootjes getrokken. Degene met het winnende lot krijgt een les aangeboden (met eigen aanspanning) van Bram Chardon bij Manege Chardon in Schipluiden. Ook wordt er een lot getrokken waarmee de winnaar tijdens de show van IJsbrand Chardon als groom mee mag op zijn rijtuig!

OPEnbare les met talenten KNHS Audevard Next Driving Generation

Tijdens de openbare les krijgen IJsbrand en Bram hulp van twee leden van de KNHS Audevard Next Driving Generation: Melanie van de Bunt uit Ede en Jurgen Bolt uit Wijhe.

De 22-jarige Melanie presenteert haar tweespan Welsh A pony’s Noran en Jimmy waarmee zij al enkele jaren een succesvolle combinatie vormt. Melanie won in 2015 de Talentenrubriek op de internationale menwedstrijd in Beekbergen en werd later dat jaar KNHS kampioen klasse 3. Melanie heeft veel zin in de les van Bram: “Ik vind het echt heel leuk dat ik mag meerijden. Tips zijn altijd meegenomen en een les van Bram sla je niet af!” Melanie wil tijdens de les graag werken aan het in balans laten lopen van haar pony’s en nog meer de puntjes op de ‘i’ zetten van haar span.

De 19-jarige Jurgen gaat het vierde seizoen in met zijn huidige span Welsh B pony’s Macho en Guus. Jurgen begon op 8-jarige leeftijd met de mensport en rijdt met succes in de klasse 3: “Ik vind het erg leuk om les te krijgen van Bram, je kunt van iedereen wat leren en dat is ook de reden waarom ik me heb opgegeven voor de KNHS Audevard Next Driving Generation. Ik wil graag meer ervaring opdoen. Mijn ene pony is wat sterker dan mijn andere pony en dit drukverschil is lastig te combineren. Ik wil daar graag met Bram aan werken tijdens de les. Ook het span nog meer als een blok te laten lopen is een van mijn trainingsdoelen.” 

kaartjes en toegang

Het KNHS Rondje Instructie is op 17 maart 2016 in de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Kaartjes kosten slechts € 15,- per persoon, bestel ze nu via MijnKNHS.nl. Heb je vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl
.

Categorie: Rondje Instructie, Mennen

Ander Nieuws

 • Startlijst Bixiedag 2019 online
  Startlijst Bixiedag 2019 online
 • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
 • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
  Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019