WK paardensport in 2018 naar Amerikaanse Tryon

Geplaatst op 03 november 2016

De internationale paardensportfederatie FEI heeft vanmiddag bekend gemaakt dat het wereldkampioenschap voor de paardensport in 2018 in het Amerikaanse Tryon worden gehouden. De FEI World Equestrian Games 2018, zoals het evenement officieel heet, worden gehouden van 10 tot en met 23 september. In eerste instantie was dit kampioenschap voor acht disciplines binnen de paardensport toegewezen aan het Canadese Bromont. Deze organisatie trok zich echter eerder dit jaar terug.

De FEI World Equestrian Games™ 2018 (WEG) worden gehouden op het Tryon International Equestrian Center in Noord Carolina. Het kampioenschap stond oorspronkelijk gepland in augustus, maar uit het oog van de klimatologische omstandigheden en het paardenwelzijn is besloten de titelstrijd te verplaatsen naar september. De Belgische FEI-voorzitter Ingmar de Vos was onder de indruk van de voordracht die de organisatie in Tryon deed. “Het is een prachtige accommodatie en de infrastructuur die nodig is voor een goed kampioenschap in alle acht de disciplines is al aanwezig. We hebben alle vertrouwen in de organisatie.” De disciplines die worden verreden tijdens dit WK zijn springen, dressuur, eventing, para-dressuur, vierspan mennen, endurance, voltige en reining,

De locatie

Het hippische centrum in Tryon is gesitueerd op een ruim 500 hectare groot terrein en beschikt over 1200 vaste stallen en 12 pistes waaronder een hoofdpiste met een tribune capaciteit van 12.000 zitplaatsen. Het terrein beschikt daarnaast over een schitterend buitengebied voor de cross country van de eventing en de marathon voor het vierspannen. Ook voor de endurance liggen er vele kilometers aan route klaar. Daarnaast zijn er uitstekende faciliteiten voor sporters en toeschouwers. Een uiterst moderne paardenkliniek wordt op dit moment gebouwd.

Over de Wereldruiterspelen

FEI World Equestrian Games™ worden eens in de vier jaar gehouden. Eerdere edities vonden plaats in 1990 in Stockholm (Zwe), in 1994 in Den Haag, 1998 in Rome (Ita), in 2002 in Jerez (Spa), in 2006 Aken (Dui), in 2010 in Kentucky (VS). De laatste WEG in het Franse Caen-Normandië in 2014 verliepen voor Nederland met een enorme medailleoogst zeer succesvol.

Klik hier voor het originele bericht van de FEI en de resultaten van Nederland op de Wereld Ruiterspelen.

Foto: de gouden springequipe van de WEG in 2014 (www.hippofoto.be)

Categorie: weg2018

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore