Zestien landen vertegenwoordigd op internationale menwedstrijd Ermelo

Geplaatst op 08 maart 2016 in Mennen & para

Van 31 maart tot en met 3 april staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo geheel in het teken van de internationale mensport. Ruim 120 deelnemers uit maar liefst 16 verschillende landen komen gedurende vier dagen in actie op de terreinen van de KNHS.

De menwedstrijd wordt dit jaar voor de vijfde keer in Ermelo georganiseerd. De eerste drie edities werden georganiseerd voor de nationale menners, in 2015 werden de internationale rubrieken aan het programma toegevoegd en in 2016 is de wedstrijd volledig internationaal.
De tweesterren-wedstrijd in Ermelo heeft als doel nieuwe menners de gelegenheid te geven internationale ervaring op te doen en door te stromen naar het hogere internationale niveau.

“Het is mooi om te zien hoe populair deze wedstrijd is onder de menners,” vertelt organisator Jeroen Houterman. “De vraag naar tweesterren-wedstrijden is zowel in Nederland als in het buitenland erg groot en omdat Ermelo vroeg in het seizoen plaatsvindt, kan iedereen op redelijk eenvoudige wijze beginnen met de voorbereidingen op de grotere wedstrijden later in het seizoen.”

Door het grote aantal inschrijvingen start de wedstrijd op donderdag 31 maart na de verplichte veterinaire keuring met de dressuur voor de vierspan paarden en-pony’s. Op vrijdag 1 april komen de overige deelnemers in twee dressuurringen in actie. Met name de groep enkelspan paarden is sterk vertegenwoordigd. Deze menners maken zich op voor het Wereldkampioenschap, dat begin augustus wordt georganiseerd in het Oostenrijkse Piber.
Op zaterdag 2 april is de marathon met zes hindernissen, waaronder een mooie waterpartij. De afsluitende vaardigheid op zondag 3 april wordt op twee terreinen verreden zodat iedereen weer op tijd huiswaarts kan keren.

Het jurycorps staat onder leiding van internationaal level 3 jurylid Jaap Boom (Nijkerk). Het parcoursontwerp is in handen van de Duitse level 3 parcoursbouwer Josef Middendorf.

Niet alleen buurlanden België en Duitsland zijn vertegenwoordigd in Ermelo, ook deelnemers uit Australië, Argentinië, Denemarken, Spanje, Estland, Frankrijk, Groot Brittannië, Hongarije, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en de USA maken hun opwachting op de terreinen van de KNHS aan De Beek 125 in Ermelo.

Het programma start iedere dag om ca. 08.30 uur en is om ca. 18.00 uur afgelopen.

De toegang en parkeren voor bezoekers aan de menwedstrijd in Ermelo is gratis. Er zijn op het terrein voldoende eet-en drinkgelegenheden om een leuk dagje uit voor het hele gezin compleet te maken.

Bron: Menwedstrijd Ermelo

Categorie: NHC

Ander Nieuws

  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum