­ 50 jaar Indoor Brabant wordt groots paardensportfeest - KNHS

50 jaar Indoor Brabant wordt groots paardensportfeest

Geplaatst op 04 maart 2017

Van 9 tot en met 12 maart staat de 50e editie van het internationale topconcours Indoor Brabant op het programma. Verdeeld over twee pistes in de Brabanthallen van ´s-Hertogenbosch valt er te genieten van vele facetten van de paardensport. Topsport, basissport, entertainment en Brabantse gezelligheid gaan er hand in hand.

Voor de toppers uit de dressuursport wordt tijdens Indoor Brabant de laatste wereldbekerkwalificatie verreden. De springruiters komen alle dagen in actie, en hebben op zondagmiddag met de Grote Prijs hun belangrijkste rubriek. Daarnaast ook volop ruimte in het programma voor onder meer de paradressuur, eventing, ponyruiters en ander aanstormend talent.

Hieronder een korte toelichting op een greep uit de hoogtepunten, het gehele programma is te vinden op www.indoorbrabant.com

Donderdag 9 maart
Het concours begint al spectaculair op de donderdagavond. De Jumping Legends maken deze avond hun rentree in de internationale piste, de toppers van toen zullen tonen dat ze paardrijden nog helemaal niet verleerd zijn. Daarnaast is ook de Indoor Eventing zeker de moeite waard. Nederlandse toppers, waaronder ook Olympische ruiters Tim Lips en Theo van de Vendel, gaan de strijd aan met een selectie buitenlandse cracks. Daarnaast komen de beste Nederlandse pararuiters aan de start en is er een geweldige show ter ere van het 50-jarige bestaan van Indoor Brabant.

Vrijdag 10 maart
Vrijdag staat de Grand Prix voor de deelnemers aan de wereldbekerkwalificatie dressuur op het programma. Deze proef geldt als selectie voor de kür op zaterdag. Voor Nederland komen toppers als Hans Peter Minderhoud, Edward Gal, Madeleine Witte, Emmelie Scholtens en Patrick van der Meer aan de start. Indoor Brabant is de laatste wedstrijd uit het wereldbekercircuit in West-Europa. Na deze wedstrijd is dus bekend welke ruiters zich plaatsen voor de wereldbekerfinale die van 28 maart tot en met 2 april verreden wordt in het Amerikaanse Omaha.
Hans Peter Minderhoud heeft zich als titelverdediger al geplaatst voor de finale. Madeleine Witte staat nu op de achtste plaats en heeft goede vooruitzichten op een ticket voor de finale. Daarnaast maken ook Edward Gal en Patrick van der Meer nog kans op een startbewijs voor die finale. De Ruiters van Oranje krijgen in Den Bosch tegenstand van niemand minder dan de Duitse topper en klassementsleider Isabell Werth. Ook de Duitse top amazones Jessica von Bredow-Werndl en Fabienne Lütkemeier zijn te bewonderen tijdens Indoor Brabant. Vanuit België komen Jeroen Devroe en Jorinde Verwimp.

Naast de Grand Prix voor de wereldbekerruiters staat er vrijdag ook een rubriek op het programma voor ruiters die uitkomen in de U25-klasse en valt er te genieten van een bijzondere dressuurquadrille.

Zaterdag 11 maart
Zaterdag staat bol van de hoogtepunten en bijzondere momenten. Voor de dressuurtop is er de alles bepalende kür op muziek voor de wereldbekerkwalificatie. Ook de dressuurruiters die uitkomen in de U25 rijden deze dag hun kür. Een ander heel bijzonder programmaonderdeel is het publieksafscheid van Parzival, de topper van Adelinde Cornelissen. In de pauze van de Wereldbekerwedstrijd kan het publiek nog een keer genieten van de vos die zoveel heeft betekend voor de Nederlandse dressuursport.

Rond het programma van de wereldbekerkwalificatie zal ook het KNHS Talententeam van 2017 aan het publiek gepresenteerd worden.

Zondag 12 maart
Op zondag wordt er in de pistes van Indoor Brabant alleen gesprongen. Spectaculair hoofdnummer deze dag is de Rolex Grand Prix. Topruiters uit 14 landen staan er op de deelnemerslijst voor de springrubrieken van deze 50e editie van Indoor Brabant, zij zullen er stuk voor stuk alles aan doen de Grote Prijs op hun naam te schrijven. Voor Nederland komen onder meer Leopold van Asten, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Gerco Schröder , Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling in actie. Ook Sanne Thijssen en Lisa Nooren, de Rabo Talenten van het Jaar in 2016 en 2015 behoren tot de deelnemers.

Naast de Grote Prijs in de Brabanthal, wordt er op zondag in de iets kleinere Peelhal volop strijd geleverd door de springtoppers van De KNHS-FNRS Springcompetitie. Via diverse voorselecties hebben de beste springruiters van de FNRS Ruitersportcentra in Nederland zich kunnen plaatsen voor deze finale.

Ledenactie!
KNHS-leden krijgen voor zondag 12 maart op een passe-partoutentreekaart en een entreekaart voor een kind tot 16 jaar in totaal 15 euro korting! Kijk hier voor meer informatie over deze ledenactie. 

#IB2017
Meer weten over Indoor Brabant? www.indoorbrabant.com

Foto: Maikel van der Vleuten

Ander Nieuws

  • Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
    Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
  • Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
    Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
  • Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons
    Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons