­ Alice Naber-Lozeman winnaar eerste KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup - KNHS

Alice Naber-Lozeman winnaar eerste KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Geplaatst op 08 oktober 2017 in Eventing

De eerste KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is gewonnen door Alice Naber-Lozeman en ACSI Peter Parker. Bij Military Boekelo, de afsluitende wedstrijd van de serie, reed Naber naar een knappe zesde plaats. Daarmee verdiende ze net genoeg punten om Patrick Verbakel en Coconut Girl voorbij te gaan in het klassement. Tim Lips maakte met zijn mooie klassering in Boekelo een enorme sprong in het klassement en werd derde.

Voor aanvang van Military Boekelo ging Patrick Verbakel met Coconut Girl aan de leiding in de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Verbakel kwam echter niet in actie in Boekelo. Verbakel maakte onlangs in Waregem zijn debuut op driester niveau, maar verdiende zijn competitiepunten op tweesterren wedstrijden in Nederland. Omdat combinaties die hoog eindigen in het klassement van internationale driesterren wedstrijden veel punten konden verdienen, was er nog veel mogelijk en werd Boekelo een echte finale. Naber stond met 40 punten voor Boekelo vijfde met haar ACSI Peter Parker. Tim Lips had tot aan Boekelo 30 punten verzameld en stond daarmee op de 15e plaats. Dankzij hun topklasseringen in Boekelo ging Naber-Lozeman Verbakel voorbij in het klassement en werd Lips derde in de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

Nummer twee Patrick Verbakel presteerde heel constant met zijn eigen fokproduct Coconut Girl: “Op alle internationale tweesterren wedstrijden hebben we in de prijzen gereden. Het is een hele fijne, betrouwbare merrie die het heel goed gedaan heeft dit seizoen. We hebben onlangs in Waregem ons debuut gemaakt op driesterren niveau. Dat smaakt naar meer, dus ik hoop volgend jaar hier in Boekelo aan de start te staan met Coconut Girl.”

Winnares Alice Naber-Lozeman kreeg naast een mooie geldprijs een schitterende door Schaap en Citroen Juweliers ontworpen gouden plastronspeld en uiteraard een beker en een fraaie staatsiedeken.

Uitslag KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup 2017
1. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen), ASCI Peter Parker, 65 punten
2. Patrick Verbakel (Aarle Rixtel), Coconut Girl, 61 punten
3. Tim Lips (Breda), Bayro, 59 punten

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Kijk hier voor de tussenstand van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup voor de Boekelo

De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup heeft als belangrijkste doel het hoogste niveau van de eventing sport in Nederland te bevorderen en promoten. Daarnaast worden Nederlandse topruiters gestimuleerd om op de Nederlandse internationale wedstrijden te starten. Rankingpunten konden worden verdiend op alle Nederlandse internationale eventingwedstrijden in de 1-, 2-, en 3-ster rubrieken.

 Foto: Alice Naber ontvangt de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup uit handen van Max Benthum en Boekelo-voorzitter Zandstra (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
    NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023