­ Alice Naber zorgt voor Nederlandse eventing zege in Maarsbergen - KNHS

Alice Naber zorgt voor Nederlandse eventing zege in Maarsbergen

Geplaatst op 01 juli 2017 in Eventing

In Maarsbergen is de afgelopen dagen de schitterende internationale eventing wedstrijd verreden. In maar liefst vier verschillende rubrieken konden de ruiters van start. Voor de Nederlandse combinaties telde de wedstrijd ook mee voor de Schaap en Citroen Eventing Cup. Alice Naber zorgde voor een Nederlands zege, met ACSI Zamzam, won ze de CIC2*.

De enige Nederlandse zege in de internationale strijd in Maarsbergen ging naar Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen). Met de vos ACSI Zamzam, die ook al wedstrijden heeft gelopen op driester niveau, won Nederlands meest ervaren amazone de wedstrijd in de CIC2*. Na een nette dressuurproef, foutloos springparcours en een foutloze cross binnen de tijd was de overwinning een feit. Ook Patrick Verbakel (Aarle-Rixtel) reed met zijn Coconut Girl een sterke wedstrijd, enkele punten minder in de dressuur deden hem op de tweede plaats eindigen.
In de CCI2* leek Alice Naber ook op de winst af te stevenen. Na de dressuur en cross ging ze met ACSI Harry Belafonte aan de leiding, maar twee fouten in het afsluitende springen deden haar zakken naar de vierde plaats. De winst ging naar het Duitse talent Christoph Wahler met Carjatan S.
Naber is tevreden over de resultaten, maar weet ook wat er beter moet. “De paarden liepen heel fijn in de cross, maar ik had beter moet springen. Maar ja zo blijft er altijd iets te verbeteren over. Tijdens het springen van Harry Belafonte was ook de cross van een andere rubriek aan de gang, misschien heb ik daar net iets te simpel over gedacht. Achteraf is dat, ik ben blij met hoe de paarden verder gingen. ” Ook over de wedstrijd is Alice enthousiast. “Het was een mooie cross, meet een fijne opbouw in de hindernissen. Ook de vernieuwde indeling van het terrein vond ik echt een verbetering.”

Beste Nederlandse resultaat in de CIC1* kwam op naam van Elaine Pen (Voorschoten), die met Double Perfect vierde werd. In de CCI1* werd gastvrouwe Willemina van der Goes (Maarsbergen) met Ekino als beste Nederlandse vijfde. De Duitse routinier Dirk Schrade won de wedstrijd.

Ponyruiters
Ook voor de ponyruiters stond er in Maarsbergen een internationale wedstrijd uitgeschreven. Bondscoach Mans Buurmans moet later deze week een beslissing nemen over het team waarmee hij afreist naar het Europees kampioenschap en hij bekeek de wedstrijd dan ook met extra belangstelling. Voor Nederland reed Britt van Rijsewijk haar Orchid´s Tigersun naar een knappe derde plaats. Kristy Snepvangers werd met Chanel vijfde, Okke Peemen met Hip Hop zesde. De zege ging naar de Belg Baptist Petillion met Hadgar.

Alle uitslagen en meer over de Maarsbergen Horse Trialsvind je hier

Meer over de Schaap en Citroen Eventing Cup

Foto Alice Naber met ACSI Zamzam door Eventingphoto

Ander Nieuws

  • De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders
    De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
  • FEI erkent formeel de International Grooms Association
    FEI erkent formeel de International Grooms Association