­ Anne, Daphne en Marten winnen drie keer in Roosendaal - KNHS

Anne, Daphne en Marten winnen drie keer in Roosendaal

Geplaatst op 04 juni 2017 in Dressuur & Para

Voor de Junioren, Young Riders, Children, de U-25 en de ponycombinaties was de internationale dressuur wedstrijd in Roosendaal een observatiewedstrijd richting de komende Europese Kampioenschappen. Bij de junioren deden Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido wat ze de afgelopen maanden onafgebroken doen: winnen. Anne Meulendijks reed MDH Avanti drie keer naar het oranje-lint bij de U-25. Marten Luiten presteerde het met Movie Star om zowel de teamtest, de individuele proef als de Kür op Muziek te winnen.

U-25
De top vijf van de Kür op Muziek U-25 in Roosendaal bestond uit amazones die allen deel uitmaken van het KNHS Talententeam 2017. Anne Meulendijks (foto onder) ging er net als in de Intermediaire II en de Grand Prix met de winst van door met MDH Avanti. Denise Nekeman wist alle keren als tweede te eindigen met haar charmante hengst Boston STH.
In de Intermediaire II was Jeanine Nieuwenhuis met Athene de combinatie op de derde plaats. In de Grand Prix reed Maxime van der Vlist haar stoere Bailey naar het brons. In de Kür op Muziek was het Jill Huybrechts die met Zamacho Z de derde trede van het podium bezette. Maxime en Jeanine volgden in de uitslag van de Kür gedeeld op de vierde plaats en daarmee was de top vijf voor amazones uit het KNHS Talententeam.

Young Riders
Julia Groenhart begon het concours in Roosendaal donderdag met de overwinning in de teamtest bij de Young Riders met First Barichello. Het winnende percentage was 73.596. Jasmien de Koeyer volgde achter de Britse Charlotte Fry op de derde plaats met de merrie Esperanza. Zaterdag pakte De Koeyer (foto onder) de winst in de individuele proef en ze sloot het concours af met de tweede plaats in de Kür op Muziek.

Junioren
Daphne van Peperstraten (foto onder) liet er in Roosendaal geen twijfel over bestaan wie de beste Juniore van dit moment is. Daphne won met Greenpoint’s Cupido alle drie proeven bij Den Goubergh en ontving van de internationale juryleden prachtige scores (teamtest 74.505, individuele proef 74.912 en in de Kür op Muziek 76.075).
Zoe Kuintjes vormt pas een paar weken een combinatie met Primeval Brittsion. In Roosendaal werd ze drie keer tweede. En bijzonder knappe prestatie. Podiumplaatsen waren er voor Florence Siemer, die met Zidane het brons veroverde in de individuele proef. Thalia Rockx reed Verdi de la Fazenda naar de derde plaats in de Kür op Muziek. Hierin werd Siemer vierde.

Children
Dit voorjaar is in Nederland de pilot Children-dressuur gestart met twee wedstrijden. In Roozendaal kregen zeven Nederlandse combinaties concurrentie van een Hongaarse en twee Franse amazones. Bij alle drie de proeven (preliminary proef, de teamtest en de individuele proef) klonk het Franse volkslied. Sanne van der Pols (foto onder) eindigde met Excellentie op een mooie tweede plaats in de preliminary met een score van ruim 71 procent en de tweede plaats in de individuele proef.
Lara van Nek en de merrie Fariska eindigden in de teamtest als tweede en in de individuele proef als derde. Imke Lodewijk deed met Lex en Maxs Ferrari goed mee met een derde en vierde plaats.

Pony’s
Voor regerend KNHS-kampioen Marten Luiten en zijn prachtige pony Movie Star lijkt het EK steeds dichterbij te komen. Tijdens de observatiewedstrijd in Roosendaal wonnen ze alle drie de proeven met overmacht. Ze begonnen het weekend met ruim 72 in de teamtest en haalden ruim 75 procent in de Individuele proef en de Kür op Muziek.
Met Marten op de hoogste trede was het podium in de drie pony-rubrieken niet een keer hetzelfde. Brandy Bos veroverde met Charming Foret het zilver in de teamtest en het brons op de tweede dag. Sam Oudhof pakte de tweede plaats in de Kür op Muziek met haar pony Bodethal’s Kosima en werd derde op de eerste dag. Senna Evers en Majos Cannon veroverden in de individuele de tweede plaats. Thessa Gilbers sloot de wedstijd in Roosendaal goed af met de derde plaats in de Kür op Muziek. Ze reed haar pony Baumann’s Despino.


Klik hier voor alle uitslagen

Foto's: www.digishots.nl

Ander Nieuws

  • ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
    ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
  • Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
    Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
  • Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’
    Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’