Anouk van Wijk wint KNHS-Eventing Cup 2017

Geplaatst op 10 november 2017 in Eventing

Anouk van Wijk heeft met haar paard Checkpoint overtuigend de KNHS-Eventing Cup 2017 gewonnen. De combinatie wist dit seizoen maar liefst vijf keer een M-rubriek te winnen, waaronder het KNHS-Kampioenschap. Kim Kleine met Eddie werd tweede, Esther Regelink met Casperano derde.

De KNHS-Eventing Cup is een competitie die wordt verreden over alle Nederlandse L, M en Z eventingwedstrijden. Dit jaar betekende dat, dat er in maar liefst 35 wedstrijden punten te behalen waren voor de combinaties. De beste vijf resultaten per combinatie telden daarbij mee voor het eindklassement. Alle ruiters die de afgelopen twee seizoenen in actie kwamen op internationaal 2* niveau of hoger komen niet in aanmerking voor een plaats in de ranglijst.
De prijsuitreiking van de KNHS-Eventing Cup vindt plaats tijdens het jaarlijkse eventingfeest dat dit jaar op 2 december wordt gehouden in het Bavaria Café in Lieshout.

Veelzijdige winnaar
Amazone Anouk van Wijk is in het dagelijks leven operatie-assistent en daarnaast veelzijdig actief met haar paard Checkpoint. De combinatie is niet alleen succesvol in de eventing, maar komt ook uit in de ZZ-Zwaar dressuur en het M-springen. Anouk won de M-rubrieken in Kronenburg, Oudkarspel, het KNHS-kampioenschap in Vlietland, Den Burg en Varsseveld. “Voor ons allebei was het dit jaar voor het eerst dat we in de M-eventing aan de start kwamen. Ik had dan ook zeker niet verwacht te winnen”, vertelt de amazone enthousiast.
“Check heeft nu een beetje rust en dan gaan we van de winter lekker verder trainen en wedstrijden rijden, die punten voor de Lichte Tour moeten er ook echt komen. Ik woon vlak bij Sanne de Jong en krijg springles van haar vader. Sanne helpt af en toe in de terreintraining en is ook op de meeste eventingwedstrijden en helpt dan altijd als ze kan. Voor mij is het super om zo een aanspreekpunt te hebben op wedstrijden. Natuurlijk ga ik mijn prijs ophalen op het eventingfeest, ik moet alleen nog wel even vrij regelen op mijn werk”, sluit de amazone lachend af.

Uitslag KNHS-Eventing Cup 2017
1. Anouk van Wijk – Checkpoint (Amstelveen)
2. Kim Kleine – Eddie (Vorden)
3. Esther Regelink – Casperano (Laren (GLD))
4. Marinka Kobesen - Akk Estapouri (Exloo)
5. Roxana Graman – Forever (Almere)
6. Lisette Kleine Schaars - Keizers Bingoedwies (Wijhe)
7. Bianca Hol - Sweet Dreams (Doornenburg)
8. Rene van der Loo - Big Spender (Biezenmortel)
9. Marloes de Jong - Goodtimes (Dongen)
10. Jilke Baak – Gentlemen (Andelst)

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Eventing Cup

Kijk hier voor het bestellen van kaarten voor het Eventingfeest

Foto Anouk van Wijk door Eveintingphoto

Ander Nieuws

  • Amazones domineren KNHS kampioenschap eventing pony’s
    Amazones domineren KNHS kampioenschap eventing pony’s
  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  • KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
    KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren