­ Antonie Ter Harmsel Nederlands Kampioen Tweespannen *Update* - KNHS

Antonie Ter Harmsel Nederlands Kampioen Tweespannen *Update*

Geplaatst op 09 juli 2017 in Mennen & para

In het prachtige Zuid-Limburgse landschap rond het Equinepark Hulsberg is Antonie Ter Harmsel Nederlands Kampioen geworden bij de tweespannen. Tom Engbers won zilver, Stan van Eijk brons.

Na de dressuur en  zijn winnende rit in de marathon stond Ter Harmsel op de tweede plaats. De vaardigheid ging net als voor veel menners ook voor Ter Harmsel niet vlekkeloos, maar klassementsleider en dressuurwinnaar Tom Engbers kreeg meer strafpunten waardoor Ter Harmsel er toch met goud vandoor ging. Stan van Eijk schoof door een goede prestatie in de vaardigheid op naar de bronzen medaille in het NK.

Oefenen voor WK
Kampioen Ter Harmsel vertelt enthousiast over de mooie wedstrijd in Zuid-Limburg. “Mijn dressuur ging op zich al goed. Aan het begin van het seizoen liep dat minder, maar nu gaat het weer zoals ik het wil. De marathon loopt het hele seizoen al en die wisten we nu te winnen. De afsluitende vaardigheid leverde heel veel problemen. Het parcours had hele lange lijnen en was technisch lastig waardoor er heel veel fouten gemaakt werden en alleen Stan van Eijk de tijd wist te halen. Gelukkig werden we toch nog vijfde in de vaardigheid en Nederlands Kampioen.”
“De wedstrijd hier is heel mooi in een heel heuvelachtig terrein, het is net alsof je in België rijdt. Een mooie oefening voor het WK dat later dit jaar in Lipica gehouden wordt en waar ook veel heuvels zijn. Hopelijk kunnen we ons daarvoor selecteren”, vertelt de kampioen.
Voor de tweespan menners is Beekbergen begin augustus de volgende belangrijke wedstrijd waarna de selectie voor WK bekend zal worden. Het WK in Lipica (Slowakije) wordt van 20 tot en met 23 september verreden.

Uitslag NK Mennen Tweespannen Hulsberg:
Goud: Antonie ter Harmsel (Rijssen), 162.86 strafpunt
Zilver: Tom Engbers (Vasse), 165.229
Brons: Stan van Eijk (Schinveld), 168.17

In Hulsberg stonden naast het NK voor de tweespannen nog meer rubrieken op het programma. Alle uitslagen zijn te vinden op www.hoefnet.nl

Foto: Antonie Ter Harmsel door Digishots

Heel veel mooie foto´s zijn te vinden op de Facebook pagina van Driving Event Zuid-Limburg

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg