­ ANWB Lichtbrigade: Aandacht voor veiligheid op een stalen ros - KNHS

ANWB Lichtbrigade: Aandacht voor veiligheid op een stalen ros

Geplaatst op 08 september 2017

De zon gaat alweer vroeg onder. Veel paardenliefhebbers gaan ’s avonds op de fiets naar pensionstal, rijvereniging of manege. De KNHS en FNRS hebben zich aangesloten bij de ANWB Lichtbrigade, zodat zo veel mogelijk fietsers veilig op twee wielen richting vier hoeven reizen.

Bij de KNHS en FNRS staat naast plezier veiligheid te allen tijde centraal. Op en naast het paard natuurlijk, maar ook op een stalen ros! In juli 2016 hebben de KNHS en de ANWB daarom de handen in een geslagen en zijn een samenwerking aangegaan, waarin de ANWB ons ondersteunt naar meer verkeersveiligheid voor ruiters, menners en andere verkeersdeelnemers. In 2017 heeft dat geleid tot een uitbreiding en aansluiting bij de ANWB Lichtbrigade, iets waar we heel trots op zijn!

Jongeren niet goed verlicht
Uit recent onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders in de vorige wintermaanden een onveilige verkeerssituatie hebben meegemaakt als gevolg van het ontbreken van goed fietslicht. Dit kan en moet beter. Kinderen en jongeren kunnen we niet vaak genoeg wijzen op het belang van goede fietsverlichting (en een goede verlichting te paard!). Samen onze ruitersportcentra, pensionstallen en paardensportverenigingen werken we daar graag aan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren het vaakst hun fietsverlichting niet op orde hebben. De kans op een aanrijding in het donker neemt met 20% af als je goede verlichting voert.

Over de ANWB
De ANWB zet zich al ruim 130 jaar in voor het vergroten van de verkeersveiligheid. Goed verlicht op de fiets zijn, hoort ook daarbij. Daarom gaat De Lichtbrigade elk jaar in oktober het land in om iedereen te wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Samen met vrijwilligers, leden, verenigingen, NS en de ANWB winkels organiseerden zij in 2016 ruim 2600 fietsverlichtingschecks door heel het land.

Kijk hier voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade voor sportaanbieders.  

Lees meer over de KNHS Lichtbrigade in Paard&Sport najaar 2017 katern Jeugd.

Categorie: ANWB, Veilig verkeer

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Coachavond: Lang leve de sportouder
    Coachavond: Lang leve de sportouder