­ Baron De Weichs de Wenne overleden - KNHS

Baron De Weichs de Wenne overleden

Geplaatst op 25 mei 2017

Op 14 mei is op zijn geliefde landgoed Geijsteren op 83-jarige leeftijd Caspar Wilbert Jozeph Baron De Weichs de Wenne overleden.

Binnen de Zuidelijke hippische wereld speelde De Weichs de Wenne een belangrijke verbindende rol tussen sport en fokkerij. Talloze jaren combineerde hij het voorzitterschap van de afdeling Limburg van eerst het VLN en daarna het WPN met die van het voorzitterschap van de Nederlandse Katholieke Bond van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (NKB). Ook maakte de Baron van 1966 tot en met 1977 deel uit van het hoofdbestuur van VLN/ WPN, om in 1980 wederom lid te worden van dit bestuur.

Daarnaast werd hij benoemd tot voorzitter van de financiële commissie van dit stamboek.

Door jonkheer Cees van Eijsinga, voorzitter van de KNF, en de baron zijn in de jaren zestig en zeventig vele informele gesprekken gevoerd om vormen van samenwerking tussen deze twee basissportorganisaties op gang te krijgen.

Verder was de Baron een uitstekend gastheer, wanneer het fraai aan de Maas gelegen landgoed Geijsteren het decor van de NKB-kampioenschappen vormde. Ook werd een aantal malen het nationaal kampioenschap in de samengestelde wedstrijdsport op dit rustieke landgoed verreden.

Voor zijn maatschappelijke betrokkenheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Met Caspar Wilbert Jozeph Baron Weichs de Wenne is een gentleman paardenman heengegaan, die in een zeer vroegtijdig stadium wist dat sport en fokkerij een onlosmakelijke eenheid vormen.

Ander Nieuws

  • Tips van de Top: Ondertreden van het achterbeen
    Tips van de Top: Ondertreden van het achterbeen
  • Springjeugd succesvol in Kronenberg
    Springjeugd succesvol in Kronenberg
  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen