Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017 nu ook in Limburg

Geplaatst op 31 juli 2017

In navolging van het succes in Gelderland, na de schoolvakanties ook in Limburg de basisschoolteams de strijd met elkaar aan. Samen gaan zij rijden en rennen tijdens de Basisschoolkampioenschappen Paardensport Limburg 2017.

Kinderen met een eigen pony of manegepony strijden samen met kinderen zonder pony voor hun school tijdens dressuur en ruiterfitness of behendigheids-cross en cross run! Eerst worden regionale voorrondes verreden bij FNRS- paardensportaccommodaties. De winnende teams gaan door naar de provinciale finale.

F-proeven en KNHS-proeven rijden
Kinderen kunnen als schoolteam (groep 6, 7 en 8) van twee sporters meedoen in een rubriek naar keuze. Ze kunnen starten in zes rubrieken: ruiters met eigen pony (vanaf F3 of B), ruiters manegepony (vanaf F3) en kinderen zonder pony. Er wordt gestart in een rubriek op je eigen huidige niveau, bv. F5 of L1. Er wordt gereden echt als team, dus de teamresultaten worden bij elkaar opgeteld voor de eindscore. Deelname is gratis!

Meer weten?
De data worden na de zomervakantie in overleg met de scholen vastgesteld.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van de organisatie van Basisschoolkampioenschappen Paardensport in jouw regio? Neem dan contact op met Marleen Ras, KNHS Accountmanager m.ras@knhs.nl. 

Ander Nieuws

  • Amazones domineren KNHS kampioenschap eventing pony’s
    Amazones domineren KNHS kampioenschap eventing pony’s
  • Sportheld Anne Meuldendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
    Sportheld Anne Meuldendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Zutphen
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Zutphen