­ Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017 - KNHS

Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017

Geplaatst op 13 juni 2017

Deze maand zijn basisschoolteams in Gelderland voor het eerst samen met elkaar aan het rijden en rennen tijdens de Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017. Kinderen met een eigen pony of manege pony strijden samen met kinderen zonder pony voor hun school tijdens dressuur en ruiterfitness of behendigheids-cross en cross run! Eerst worden regionale voorrondes verreden bij FNRS- paardensportaccommodaties.De winnende teams gaan door naar de provinciale finale.

F-proeven en KNHS-proeven rijden
Kinderen kunnen als schoolteam (groep 6, 7 en 8) van twee sporters meedoen in een rubriek naar keuze. Ze kunnen starten in zes rubrieken: ruiters met eigen pony (vanaf F3 of B), ruiters manegepony (vanaf F3) en kinderen zonder pony. Er wordt gestart in een rubriek op je eigen huidige niveau, bv. F5 of L1. Er wordt gereden echt als team, dus de teamresultaten worden bij elkaar opgeteld voor de eindscore. Deelname is gratis!

Super leuke en geslaagde eerste voorrondes
De eerste voorronde was in de regio Arnhem e.o. bij Manege Groessen. De kinderen hadden er super veel zin in en het werd een top dag waarin de kinderen samen aan het paardensporten waren. Elkaar helpen en aanmoedigen en genieten van de pony’s. De regionale voorronde was goed voorbereid en we sloten af met mooie prijsjes, deelname rozetten en de tickets voor de finale.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden van de organisatie van Basisschoolkampioenschappen Paardensport in jouw regio? Neem dan contact op met Marleen Ras, KNHS Accountmanager m.ras@knhs.nl.  

Ander Nieuws

  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021