­ Beste resultaat van Daphne van Peperstraten in Hagen - KNHS

Beste resultaat van Daphne van Peperstraten in Hagen

Geplaatst op 19 juni 2017 in Dressuur & Para

Op het internationale jeugdconcours Future Champions in Hagen kwamen voor Nederland acht teams en meerdere individuele combinaties in actie. Daphne van Peperstraten was het meest succesvol met de winst in de Kür op Muziek bij de junioren en de tweede plaats in de teamtest, waardoor het junioren dressuurteam tweede werd in de Nations Cup. Ook het Children-dressuurteam werd tweede in de landenwedstrijd.

Het Children-dressuurteam eindigde onder leiding van bondscoach Monique Peutz in hun eerste landenwedstrijd op de tweede plaats achter gastland Duitsland. Individueel reed Sanne van de Pols Excellentie naar de tweede plaats in de teamtest. Het team bestond verder uit Chiel van Bedaf en Lara van Nek.

Het junioren dressuurteam eindigde op de tweede plaats achter Duitsland. Daphne van Peperstraten kreeg voor haar proef met Greenpoint’s Cupido 74.099 procent en eindigde daarmee als tweede in de wedstrijd. Zoe Kuintjes en Primeval Brittsion zetten in Hagen de goede resultaten van de laatste weken door. Individueel eindigden ze al zesde met een percentage van 71.892. In deze teamwedstrijd telden de beste twee van de drie resultaten. Mylene Spaak was met Ziteldo het streepresultaat met een keurige 68.964% en de achtste plaats. De finale Kür op Muziek bij de Junioren werd een afgetekende overwinning voor Daphne van Peperstaten en Greenpoint’s Cupido, die ruim 79 procent scoorden.

De Young Riders kwamen in de landenwedstrijd tot de vierde plaats. Julia Groenhart en First Barichello kregen precies 70 procent voor hun teamtest en eindigden daarmee op de zesde plaats individueel. In de landenwedstrijd voor de ponycombinaties kwam team Oranje op de vijfde plaats.

Springen
Hagen is voor de jonge springruiters een belangrijke wedstrijd als opmaat naar de Europese Kampioenschappen. De ponyruiters – onder leiding van Edwin Hoogenraat – werden vierde in de landenwedstrijd. In de afsluitende Grote Prijs werd Elize van de Mheen met Quapicre D’Astree derde en Julia Engelsman reed haar pony Blackwoodland Rock naar plaats 7.

In de Grote Prijs van de Children eindigde Ceejay Joosten met Sagnol op de derde plaats. Pam Nieuwenhuis plaatste zich ook voor de barrage waarin ze als 12e eindigde. Het Children-team kwam in de landenwedstrijd op de achtste plaats, met een klein verschil met de concurrerende landen.
De Young Riders en Junioren werden in de landenwedstrijd in Hagen respectievelijk vijfde en negende.

Klik hier alle uitslagen van Hagen

Foto: Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch