­ Bizar einde aan EK Dressuur U25 - KNHS

Bizar einde aan EK Dressuur U25

Geplaatst op 03 september 2017 in Dressuur & Para

Het werd vanmiddag een bizar einde van het EK Dressuur U25 in het Oostenrijkse Lamprechtshausen. In plaats van een mooie wedstrijd met de Kür op muziek als finale van het EK, zag de organisatie zich genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten.

Technische problemen met de geluidsinstallatie verhinderden een verdere doorgang van de wedstrijd. Al bij de derde deelnemer begon de muziek te haperen vandaag op het EK. Toen het  niet mogelijk bleek de problemen op korte termijn te verhelpen, heeft de organisatie in samenspraak met de Chef d´equipes besloten de gehele wedstrijd verder te stoppen.
De deelnemers zijn inmiddels aan het inpakken om dadelijk de thuisreis te kunnen aanvaarden.

Het Nederlands team onder leiding van bondscoach Alex van Silfhout won vrijdag een mooie zilveren teammedaille (Foto) en Anne Meulendijks won gisteren zilver in de individuele proef. Voor vandaag hadden Anne Meulendijks, Denise Nekeman en Maxime van der Vlist zich geplaatst voor de Kür. Jeanine Nieuwenhuis werd gisteren wel knap negende, maar de regels schrijven voor dat er niet meer dan drie combinaties per land in de Kür van start mogen.

Foto Fotoagentur Dill

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen