­ Brandy HBC ereklasse kampioen - KNHS

Brandy HBC ereklasse kampioen

Geplaatst op 04 september 2017 in Aangespannen sport

In Drogeham werd op 2 september het ereklasse kampioenschappen voor de tuigpaarden verreden. Daarnaast stond ook de oorspronkelijk in Norg gepland titelstrijd voor Klavertje drie aanspanning op het programma.

Harry van Middelaar was met Brandy HBC van het Brandy Consortium favoriet in het ereklasse kampioenschap. Daarnaast waren ook titelverdediger Leendert Veerman met Besterly Amadeus, Lambertus Huckriede met Business en Robbie van Dijk met Cizandro kanshebbers. In totaal gingen negen paarden van start in het kampioenschap, zes gingen op in het overkampen. Naast de vier genoemde paarden waren dat ook Mark de Groot met Berino en Ulle Haarsma met Celebration. Brandy en Business bleven tot het laatst strijden om de titel. Het enorme opwaartse showen van Brandy gaf uiteindelijk de doorslag en daarmee kreeg de bruine na drie jaar zijn titel weer terug. Achter Business werd Amadeus derde, Berino vierde, Cizandro vijfde en Celebration zesde.

Klavertje drie
Het kampioenschap klavertje drie dat in Norg niet door kon gaan, werd in Drogeham alsnog verreden. De wedstrijd verliep vlekkeloos en leverde een mooie strijd. Feike Holtrop was met zijn toppers vanaf het begin de blikvanger. Het span bestond uit voorpaard Egberth van de Zonschate (v. Jasper) en het achterspan werd gevormd door Bettina H (v. Jasper) en Hessel fan ‘e Stjelpdyk (v. Andries). “Wat een geweldige combinatie. Van begin tot eind was het goed bij hen. Het span mooi gelijk en de strengen van het voorpaard precies goed” aldus de juryleden over de nieuwe kampioen. Sybren Minkema pakte de tweede plaats, Frits de Jong derde.

Foto Brandy: Geert Bouius

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN