­ Chardon beste Nederlandse eventer in FEI Nations Cup Strzegom - KNHS

Chardon beste Nederlandse eventer in FEI Nations Cup Strzegom

Geplaatst op 21 mei 2017 in Eventing

Het Nederlandse Eventingteam zag door twee uitvallende combinaties een mooie klassering aan haar neus voorbij gaan bij de FEI Nations Cup in het Poolse Strzegom. De wedstrijd werd afgetekend gewonnen door Duitsland. Nederland werd uiteindelijk vijfde.

Het zat de Nederlandse delegatie niet mee in Strzegom. Lang leken de ruiters van bondscoach Bettina Hoy af te stevenen op een mooie klassering, maar helaas kregen ze te maken met de nodige tegenslag. Kopvrouw Alice Naber (Biddinghuizen), die als laatste Nederlandse aan de start kwam, reed aan het einde van de cross een verkeerde hindernis. Daardoor werd zij uit de strijd genomen en was het team teruggebracht naar drie leden en verviel het potentiele zeer goede resultaat van Alice Naber. Toen vervolgens op zondagmorgen het paard Chapeau van Jordy Wilken (Teuge) op de veterinaire keuring geen groenlicht kreeg, viel het doek.
Doordat teams 1000 strafpunten krijgen toebedeeld voor uitvallende teamleden, kwam Nederland nog wel voor in de einduitslag, maar de achterstand was uiteraard onoverbrugbaar. Oranje eindigde als vijfde van de zes teams die aan de start verschenen. In het individuele klassement was Jeanette Chardon (Den Hoorn) op de veertiende plaats met haar Vienna de beste Nederlandse. Ilonka Kluijtmans (Prinsenbeek) kwam met Canna There he Is op plaats 21.

De FEI Nations Cup werd verreden over de internationale CIC3* wedstrijd. Daarnaast stonden er in Strzegom ook diverse andere internationale rubrieken op het programma. Merel Blom (Aalten) reed deze keer niet in het Nederlandse team, maar met haar Olympische troef Rumour has It werd ze knap tweede in de CCI3* wedstrijd. Ook met haar jonge paarden was ze zeer succesvol in andere rubrieken. Alice Naber eindigde met ACSI Zam Zam als tweede in de CCI2*.
Kijk hier voor alle uitslagen van de wedstrijd in Strzegom.

Volgende week wacht voor de eventers al de volgende FEI Nations Cup in het Engelse Houghton Hall. Daar zullen voor Nederland Laura Hoogeveen (Weert) met Wicro Quibus, Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy en Elaine Pen (Voorschoten) met Chivers en Shady Grey aan de start komen.

Foto Merel Blom met Rumour has It door Hippofoto/ Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
  • Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
    Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
  • Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend
    Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend