­ Charlie van der Burght wint Jaar gratis paardrijden van de KNHS en FNRS - KNHS

Charlie van der Burght wint Jaar gratis paardrijden van de KNHS en FNRS

Geplaatst op 16 oktober 2017

De zevenjarige Charlie van der Burght, heeft vrijdagmiddag 13 oktober bij RSC De Drie Linden in Zeeland (NB) de hoofdprijs in ontvangst genomen van een fotoactie die door de KNHS en FNRS werd ingezet tijdens de landelijke Open Manegedagen op 16 en 17 september 2017. De cheque voor een 'Jaar gratis paardrijden' bij deze FNRS-manege werd uitgereikt door Mirjam van Lanen, KNHS-bestuurslid Regio Noord-Brabant en Haike Blaauw, directeur van de FNRS.

Deze prijs werd verloot onder iedereen die tijdens de Open Manegedagen op de foto ging met een speciale fotolijst. Tijdens de Open Manegedagen, die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd werden, stelden ruim 130 deelnemende FNRS-maneges en KNHS-verenigingen in heel Nederland hun bedrijf open voor het publiek. Kinderen en ouders konden in dit weekend kennismaken met de mooie wereld van pony’s en paarden.

Fotoactie
Kinderen die met de fotolijst op de foto gingen tijdens de open dag en de foto vervolgens op de Facebookpagina of in de app van de Open Manegedagen plaatsten, maakten kans op een jaar lang gratis paardrijden. Rens Plandsoen, algemeen directeur van de KNHS: “Paardrijden is de mooiste sport die er is. De interactie en omgang met het paard is voor veel kinderen de reden om te gaan en te blijven paardrijden. De KNHS en FNRS zorgen ervoor dat iedereen die dat wil op een leuke en veilige manier goed kan leren paardrijden. Daarom is het zo fantastisch om deze prachtige prijs te mogen overhandigen aan Charlie.”

Kwaliteit
FNRS-directeur Haike Blaauw, vult aan: “Kinderen kunnen het allerbeste op een FNRS-manege gaan paardrijden, zoals hier bij RSC De Drie Linden. Hier wordt door de FNRS zorgvuldig gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit, zodat kinderen op een verantwoorde manier leren paardrijden.”

Vrijdagmiddag
Theo Derks, eigenaar van RSC De Drie Linden: “We vinden het ontzettend leuk dat Charlie deze prijs gewonnen heeft! Op de open dag was ze voor het eerst bij ons op het bedrijf en sindsdien komt ze elke vrijdagmiddag rijden.” In 2018 worden de Open Manegedagen gehouden van 15 t/m 23 september, gelijktijdig met de Nationale Sportweek.

Kijk voor actuele informatie op www.manegedagen.nl.

Ander Nieuws

  • Groots paardenman Jaap Werners overleden
    Groots paardenman Jaap Werners overleden
  • Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort
    Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort
  • Verslag enduranceforum  27 januari 2020
    Verslag enduranceforum 27 januari 2020