CHIO: Emmelie Scholtens en Apache winnen CDI3* Grand Prix

Geplaatst op 23 juni 2017 in Dressuur & para

Emmelie Scholtens en de bloedmooie hengst Apache hebben in nieuwe Interchem stadion bij het CHIO Rotterdam de driesterren Grand Prix gewonnen. Emmelie hield haar trainer en favoriet Edward Gal met Glock’s Zonik achter zich. Het verschil was gering: 75.88 tegen 75.44 procent.

Naast de landenwedstijd (CDIO5*) is de driesterren Grand Prix in het Kralingse Bos een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rien van de Schaft richting het EK in Gothenburg. De juryleden in beide wedstrijden zijn gelijk. Apache en Emmelie Scholtens scoorden vandaag zelfs beter dan Madeleine Witte-Vrees en Cennin gisteren in de Grand Prix voor de landenwedstrijd. Ook Edward Gal en Glock’s Zonik deden het beter dan Edward en Glock’s Voice gisteren. Dat is voor de bondscoach een mooie opsteker richting het NK en het EK.

Hoewel het nieuwe Interchem stadion ruimer is dan het oude, was er voor de paarden best nog veel te kijken. Apache en Glock’s Zonik lieten zich echter niet imponeren en scoorden met hun fantastische bewegingen.
De plaatsten vier tot en met zeven werden bezet door de Nederlandse combinaties: Jeannette Haazen met D’Abanos, Tommie Visser met Vingino, Lynne Maas met Uranium en Patrick van der Meer met Zippo.

Morgenmiddag rijden de combinaties in het CDI3* in het Interchem stadion de Grand Prix Special en de Kür op Muziek. Morgenavond wordt de FEI Nations Cup beslist in de Special en de Kür.

Klik hier voor de volledige uitslag van de CDI3* Grand Prix

Foto: Emmelie en Apache met op de achtergrond trainer en nummer 2 Edward Gal (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Nicole den Dulk terug aan het front
    Nicole den Dulk terug aan het front
  • Derde overwinning op rij voor Evi van Rooij in de KNHS-Felix Hippisch Cup
    Derde overwinning op rij voor Evi van Rooij in de KNHS-Felix Hippisch Cup
  • IK Ermelo 2019: KNHS Indoorkampioenschappen gaan 2 maart van start
    IK Ermelo 2019: KNHS Indoorkampioenschappen gaan 2 maart van start