­ Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens - KNHS

Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens

Geplaatst op 03 april 2017

Manege Filip Dros (Barendrecht), Hippisch Centrum Nootdorp (Nootdorp) en de Rotterdamsche Manège gaan dit voorjaar van start met de Cross Challenge, een nieuwe paardensportuitdaging voor stoere jongens in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. De Cross Challenge bestaat naast paardensport uit diverse andere sporten. Het boegbeeld van deze uitdaging is niemand minder dan de Wereldkampioen mennen Bram Chardon (Den Hoorn).

Wat is de Cross Challenge?

De Cross Challenge focust zich met name op de stoere outdoor activiteiten met pony’s en paarden. Als de deelnemers het paardrijden onder de knie hebben gaan ze van start met de stoere facetten van de paardensport zoals springen, crossen en TREC. Om de conditie te verbeteren komen er naast paardensport ook andere sporten aan bod zoals hardlopen, mountainbiken en zwemmen. Voor de ontwikkeling van techniek en coördinatie worden sporten als schieten, judo en schermen toegevoegd. De Cross Challenge is geïnspireerd op de moderne vijfkamp bij de Olympische Spelen. 

Welke maneges doen mee?

Jongens die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij één van de drie deelnemende maneges in Zuid-Holland. Na een succesvolle introductie wordt de Cross Challenge verder uitgerold naar de rest van Nederland.

Over de Cross Challenge

De Cross Challenge wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Anton Binnenmars, directeur sport van de KNHS, is enthousiast over de nieuwe paardensportuitdaging. “Met de Cross Challenge verwachten we meer jongens te enthousiasmeren voor de paardensport omdat het juist veel stoere aspecten bevat. De Cross Challenge benadrukt dit.”

Categorie: cross challenge

Ander Nieuws

  • Aan de slag met Cross Challenge!
    Aan de slag met Cross Challenge!
  • Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
    Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
  • Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei
    Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei