­ CSI Salland: Herfststorm waait staltenten weg - KNHS

CSI Salland: Herfststorm waait staltenten weg

Geplaatst op 05 oktober 2017 in Springen

Op donderdag 5 oktober voltrok zich een drama op CSI Salland. De herfststorm heeft een staltent waar zestig deelnemende paarden in stonden weggewaaid. Paarden die loskwamen konden snel gevangen worden en de overige paarden werden zo snel mogelijk op de vrachtwagens van de deelnemers gezet. Inmiddels heeft een dierenarts geconstateerd dat de paarden niet verwond zijn, op een enkel schaafplekje na bij zo’n vijf paarden.

Onder controle
De springrubrieken van de eerste dag van CSI Salland zijn gecanceld. Na overleg met de ruiters heeft de organisatie besloten om CSI Salland morgen, vrijdag, met een aangepast programma te vervolgen. “Op dit moment heeft het welzijn van de paarden het grootste aandachtspunt, maar dat lijkt onder controle”, vertelt Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland.

Wat is er gebeurd?
Omstreeks 11.15 uur is een stallentent door een rukwind omhoog gekomen en over de andere stallentent gewaaid. “Een aantal paarden kwam los, maar ze zijn opgevangen. Er zijn paarden in veiligheid gebracht en op vrachtwagens geplaatst, waardoor een aantal ruiters hun paarden kwijt waren. Maar inmiddels is alles terecht. Er was ontzettend veel onrust en schrik.”

Had dit voorkomen kunnen worden?
“Ja, er was windkracht 6 voorspeld en er zijn rukwinden. Waarschijnlijk is er een flap van de tent opengewaaid en is de wind eronder gekomen. Omdat de grond drassig is, heeft de wind de zekeringen uit de grond kunnen trekken.”

Wat is de schade?
“De schade is nog niet geïnventariseerd, maar het lijkt achteraf nog mee te vallen. Uiteraard zijn er wel spullen beschadigd, zoals zadels van de ruiters. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt en maken de paarden het goed.”

Hoe nu verder?
“In overleg met de ruiters doen we er alles aan om vanaf morgen het programma te vervolgen. Ruiters uit de omgeving nemen hun paarden mee naar huis en hebben stallen aangeboden voor ruiters van verder weg. Zelf hebben we ook nog stallen beschikbaar om de internationale paarden op te vangen. Gelukkig keert de rust weder.”

Contactpersoon pers: Wendy Scholten 06-15346729

Bron: persbericht CSI Salland

Foto: www.arnd.nl

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’
    Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’