­ Cupido’s aan kop in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup - KNHS

Cupido’s aan kop in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Geplaatst op 27 december 2017 in Dressuur & Para

Vandaag werd in Nieuw en St Joosland bij RSC De Kroo de eerste competitiewedstrijd verreden van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup. Zowel bij de Junioren als de Young Riders had een Cupido zijn pijlen gericht op de winst. Daphne van Peperstraten won met haar Kostendrukker Cupido bij de Junioren. Carlijn Huberts en haar Cupido waren de beste bij de Young Riders.

Jurylid Janine van Twist was enthousiast over de combinaties die ze vandaag in de baan kreeg. Van Twist heeft lovende woorden over de winnende rit bij de junioren van Daphne van Peperstraten. “Die proef was gewoon helemaal af. Het paard was mooi verzameld, de aanleuning was zeer goed voor elkaar en alle overgangen waren mooi voorbereid. Echt een zeer doordachte proef van begin tot eind.”

Thalia Rockx kwam het dichtste bij Van Peperstraten. ”Thalia heeft in de vos waarmee ze tweede werd een heel goed paard, dat is ook echt een combinatie met potentie. Thalia was toch goed op dreef, want ze kwam drie keer in de prijsuitreiking”, vertelt Van Twist.
Naast haar tweede plaats met Golden Dancer de la Fazenda werd Thalia ook vierde met Gerda Nova de la Fazenda en werd ze vierde bij de Young Riders met Verdi de la Fazenda.

Bij de Young Riders ging de winst naar de tweede Cupido van de dag. Carlijn Huberts heeft nog niet veel proeven gereden op dit niveau, maar reed naar een knappe 70.26%.”Een heel goed paard met drie goede gangen”, laat Van Twist weten. “De draf is echt al heel goed bevestigd, in galop mag het allemaal nog iets meer verzameld. Lisanne Zoutendijk werd tweede, ze reed geroutineerd maar haar paard toonde iets teveel spanning in de proef.”

Uitslag KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Nieuw en St Joosland
Young Riders:

1. Carlijn Huberts (Beers) – Cupido, 70.26%
2. Lisanne Zoutendijk (St Willebrord)- Kostendrukkers Ringo Star, 69.74%
3. Sem Stiemer (Breukelen) – Waldemar, 69.56%

Junioren:

1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoints Cupido, 76.04%
2. Thalia Rockx (Essen)– Golden Dancer de la Fazenda, 73.24%
3. Milou Dees (Berkenwoude)– Francesco, 71.89%

Alle uitslagen komen op www.dekroo.nl

Competitiekalender KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup:
- Woensdag 27 december 2017 – Nieuw en St. Joosland (De Kroo)
- Zondag 14 januari 2018 – Kronenberg (RV De Peelbergen)
- Zaterdag 10/11 februari 2018 – De Meern (RV De Voornruiters)
- Zaterdag 24 maart 2018 – Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren)
- Zaterdag 21 april 2018 – Nispen (RV Argonaut)
- Zondag 6 mei 2018 – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
- Zaterdag 16 juni 2018 (Finale) – Roosendaal (Den Goubergh)

* Wedstrijden en data zijn onder voorbehoud

Afgelopen seizoen won Esmee Donkers met Chaina de (toen nog genaamd) KNHS-MDH Kostendrukkers Cup voor Young riders. Bij de junioren was Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido de beste.

Meer informatie
Meer informatie over deze competitie staat op KNHS competities.
Voor vragen kun je contact opnemen met de KNHS afdeling Topsport via 0577-408 375 / 380 of mailen naar topsport@knhs.nl.

Greenpoint Group
Greenpoint is een 100% duurzaam en innovatief tankstation concept met zowel fossiel brandstoffen als alternatieve brandstoffen met een multicard tanksysteem. Greenpoint ontwikkelt en exploiteert stations langs snelwegen en op grote logistieke hotspots in Europa om te komen tot zero emissie vervoer. Greenpoints Fuels en Energy levert en produceert hernieuwbare brandstoffen zoals CNG, LNG en Bio-CNG, Bio LNG en 100% duurzame waterstof en elektriciteit. Informatie: www.greenpointgroup.nl.

De Kostendrukkers
De Kostendrukkers B.V. is een drukkerij, gespecialiseerd in de vervaardiging van zelfklevende etiketten in allerlei soorten, die dagelijks hun weg vinden door heel Europa. De focus ligt daarbij voornamelijk op de agro- en petrochemische markten. De Kostendrukkers draagt de sport, met de paardensport in het bijzonder, een warm hart toe. Door middel van sponsoring op kleine schaal proberen zij sportclubs en individuele sporters te steunen in hun sportieve ontwikkeling, om zo tot bijzondere prestaties te kunnen komen. Informatie: www.kostendrukkers.nl.

Foto Daphne van Peperstraten met Greenpoints Cupido door Digishots

Ander Nieuws

  • Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
    Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”