­ Data classificatiekeuringen 2017 - KNHS

Data classificatiekeuringen 2017

Geplaatst op 16 januari 2017

De data waarop er in 2017 classificatiekeuringen zijn is bekend. Wanneer je gekeurd wilt worden, dan kun je het aanvraagformulier invullen en zal de KNHS contact met je opnemen over het keuringsmoment.

Om de sport zo eerlijk mogelijk te houden worden sporters met een lichamelijke of visuele beperking geclassificeerd. Sporters met gelijke mogelijkheden in de sport worden ingedeeld in dezelfde klasse. Op deze manier wordt een eerlijke competitie gewaarborgd. In de classificatiekalender staan de classificatiebijeenkomsten voor 2017 op het KHS-centrum in Ermelo. Wanneer je gekeurd wilt worden, dan kun je het aanvraagformulier invullen en zal de KNHS contact met je opnemen over het keuringsmoment.

Bekijk de classificatiekalender

Wat is classificatie?
Door middel van een classificatiekeuring wordt beoordeeld of de sporter voldoet aan de minimale handicapeis. De classificatiekeuringen worden uitgevoerd door classifiers die speciaal voor de paardensport zijn opgeleid en daarnaast een medische achtergrond hebben. Zij hebben dus zowel kennis van de paardensport als medische kennis. Op dit moment zijn er in Nederland zes classifiers voor de paardensport, waarvan er één internationaal is opgeleid. Lees meer over classificatie en aangepast sporten.

 

Categorie: classificatie, classificatiekalender, classificatiekeuring

Ander Nieuws

  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Data classificatiekeuringen 2018 bekend
    Data classificatiekeuringen 2018 bekend