­ Datum NK Endurance 2018 vastgesteld - KNHS

Datum NK Endurance 2018 vastgesteld

Geplaatst op 09 november 2017 in Endurance

Het bestuur van de KNHS heeft de organisatie van het NK Endurance toegewezen aan de Stichting Endurancesport. In 2018 zal het NK van 10-13 mei worden verreden vanuit het KNHS Centrum in Ermelo.

Net als de afgelopen jaren is het NK onderdeel van het CEI Ermelo en staan er voor de senioren en de jeugd (Junioren en Young Riders) nationale titels op het spel. De Stichting Endurancesport zal het ‘Dutch Endurance Festival’, zoals het gehele evenement heet, organiseren op en rond de accommodatie van het KNHS Centrum in Ermelo. 

Het NK zal voor de senioren belangrijk zijn als opmaat naar de Wereldruiterspelen die volgend jaar van 10 tot en met 23 september in het Amerikaanse Tryon verreden worden. Voor de Jeugd is het NK een belangrijk meetmoment op weg naar het Europees kampioenschap in Italië dat op 26 juli in het Italiaanse Pisa plaatsvindt. Het wedstrijdprogramma in Ermelo wordt over drie dagen verdeeld. Op vrijdag 11 mei is het NK Senioren onderdeel van het CEI*** over 160 km. Op zaterdag 12 mei volgen de sterkste Nederlandse jeugdruiters die ook in het internationaal geweld over 120 km voor de nationale titel strijden. Het belooft een spannende strijd te worden of het Carmen Römer en Imke Lamsma lukt om hun titel te prolongeren of wie hen opvolgen als Nederlands kampioen.

Het Dutch Endurance Festival wordt afgesloten met een nationale wedstrijd in de prachtige omgeving van het Gelderse Ermelo.

Stichting Endurancesport volgt als organisator Endurance Alive op, die de afgelopen zes jaar de organisatie van het succesvolle NK in Leersum en Ermelo voor haar rekening heeft genomen. De KNHS is Endurance Alive dank verschuldigd voor alle inspanningen die zij de afgelopen jaren heeft gedaan voor de Nederlandse Endurance sport. Pieter Wiersinga, Chef d’équipe van de Nederlandse enduranceruiters onderstreept het belang van een goede wedstrijd in Ermelo. “Vorig jaar hebben we op het EK een beetje pech gehad, maar op internationaal niveau doet Nederland goed mee in de endurance. Ook vanuit dat oogpunt is een mooi evenement van belang. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een succes van te maken.”

Meer informatie volgt later op www.endurancewedstrijd.nl.

Foto: www.muriellemulder.nl

Ander Nieuws

  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
  • Verslag enduranceforum  27 januari 2020
    Verslag enduranceforum 27 januari 2020
  • Deelnemers internationale wedstrijden 10 t/m 16 februari 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 10 t/m 16 februari 2020