­ De Bixiedag: een dag vol ponyplezier in de meivakantie - KNHS

De Bixiedag: een dag vol ponyplezier in de meivakantie

Geplaatst op 19 april 2017

Dit jaar wordt al voor de negende keer de Bixiedag in Ermelo gehouden. Op 26 april staat op het Hippisch Centrum in Ermelo alles in het teken van ponyplezier. Als je van pony’s houdt, dan mag je deze enorm leuke dag in de meivakantie zeker niet missen.

Zo’n 400 kinderen komen met hun pony’s naar het Hippisch Centrum in Ermelo om mee te doen aan laagdrempelige Bixiewedstrijdjes. Daarnaast kunnen ze meedoen aan lessen dressuur, springen, mennen, voltige en de altijd populaire crossles. Ook zijn er ponyspelen, een conditietest en ponyvoetbal.

Super leuk zonder eigen pony
De Bixiedag is gratis toegankelijk voor publiek en een ideale dag uit in de meivakantie. Ook zonder eigen pony is er genoeg te beleven. Je kunt meedoen aan de voltigeles of kom lekker shoppen in het gezellige strodorp, leef je uit op het springkussen en kom kijken bij alle lessen die gegeven worden. Zorg ervoor dat je het hoogtepunt van de dag, de ponyversierwedstrijd niet mist! Om 12.45 uur en 17.30 uur verschijnen de mooiste combinaties in de ring. Stoere ridders, clowns en Mega Mindy’s gaan zij aan zij door de piste.

Jesse Drent
Niemand minder dan Jesse Drent verzorgt samen met zijn shetlander Macho het showprogramma in de middagpauze (12.00 uur). Na het showprogramma is er een meet and greet met Jesse waar je met hem op de foto kan en een handtekening kunt vragen. De 21-jarige Jesse is een groot paardenliefhebber en deelt zijn kennis graag op evenementen waar hij samen met zijn paarden Macho of Andorra optreedt.

Nieuw! Stokpaardenparcours
Nieuw dit jaar is het stokpaardenparcours in het kinderdorp. Gun je pony even wat rust en doe mee met een echte stokpaarden barrelrace of springparcours. Doe je niet mee aan de Bixiedag, dan mag je natuurlijk ook mee doen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden, wij zorgen voor een betrouwbaar stokpaard.

Vergeet je bakblik niet
Natuurlijk kan je ook weer  je eigen paardentaart maken. Wij zorgen voor de ingrediënten, je moet alleen zelf een bakblik meenemen. Deze workshop is gratis en iedereen mag meedoen, óók als je niet deelneemt aan de Bixiedag. Inschrijven is niet nodig.
Natuurlijk staan er ook pony’s voor je klaar waarop je tegen een kleine vergoeding een rondje kunt rijden.

Meedoen aan de Bixiedag
De inschrijving is inmiddels gesloten, maar je kunt je nog wel aanmelden in verschillende rubrieken. Er is nog volop plek in de voltigeles waar je aan mee kunt doen zonder eigen pony. Je leert voltigeren op een ervaren voltigepaard. Kijk op www.inschrijfsysteem.nl om te zien welke plekken er nog meer beschikbaar zijn. Geef je op via het e-mailadres eventmanagement@knhs.nl. Wees er snel bij, want vol=vol. Je kunt je op de Bixiedag zelf ook nog aanmelden bij het secretariaat als er ergens uitvallers zijn.

Toegang en parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op  www.knhs.nl/bixiedag.

   

 

Categorie: Bixiedag

Ander Nieuws

  • HORKA hoofdsponsor van Bixiedag 2022
    HORKA hoofdsponsor van Bixiedag 2022
  • Bixiedag 2022 een ponyfeest dat je niet mag missen!
    Bixiedag 2022 een ponyfeest dat je niet mag missen!
  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022