­ De boekenserie KNHS Menbewijs is compleet met langspan boek - KNHS

De boekenserie KNHS Menbewijs is compleet met langspan boek

Geplaatst op 24 juli 2017 in Mennen & para

Het instructieboek 'Haal je menbewijs met plezier - editie langspan' is gereed. Daarmee is de serie instructieboeken van de KNHS voor het behalen van het menbewijs compleet. Vanaf nu kun je beschikken over heldere naslagwerken over het mennen met enkel- twee- en vierspan.

De drie instructieboeken vormen leesbaar en praktisch instructiemateriaal dat de KNHS menopleidingen ondersteunt. Het instructieboek voor enkelspannen is de basis van het geheel. De aanvulling daarop is het boek voor mennen met tweespan en wie ook met tandem of vierspan wil rijden, vindt in het boek voor mennen met langspannen de laatste aanvulling. De drie boeken zijn fullcolor uitgevoerd en hebben een handzaam formaat.

Duidelijke uitleg
In heldere taal wordt vanaf de basis alles uitgelegd over het mennen. Die uitleg wordt ondersteund met veel beeldmateriaal, waardoor de beschrijvingen worden verduidelijkt. Op verschillende pagina’s staan kaders vermeld, waarin je in één oogopslag aandachtspunten en overzichtelijke opsommingen vindt. De boeken vullen elkaar aan. Dat betekent dat het tweespanboek alleen alle zaken over het tweespanmennen behandelt, waarbij het noodzakelijk is dat je de inhoud van het enkelspanboek beheerst. Vervolgens wordt in het langspanboek uitsluitend ingegaan op mennen met tandem en vierspan en dien je de kennis van het enkelspan- en het tweespanboek in huis te hebben.

Praktijkkennis
Je leert over het geschikte menpaard, de menwagen en het harnachement met verdere uitrusting. Het in- en uitspannen wordt gedetailleerd beschreven en je leert de leidselvoering. Naast alle specifieke zaken over het mennen op de openbare weg komen ook mentechniek en rijvaardigheid in de boeken naar voren. Daardoor leer je niet alleen wat nodig is voor het behalen van het menbewijs, maar krijg je ook kennis die je kun gebruiken als je de eerste stappen in de wedstrijdsport wilt zetten.

De boeken behoren tot het cursusmateriaal voor de KNHS menbewijzen, maar zijn ook los verkrijgbaar via Media Boekservice. Voor wie het menbewijs al lang geleden heeft behaald, zijn de boeken de moeite waard om je kennis weer eens op te frissen.

Voor meer informatie over het KNHS menbewijs kun je terecht op www.knhsmenbewijs.nl.

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg