­ De Peelbergen host eerste CSI op gras en breidt Youngster Tour uit - KNHS

De Peelbergen host eerste CSI op gras en breidt Youngster Tour uit

Geplaatst op 31 mei 2017 in Springen

Met grote regelmaat is er iets nieuws te zien op het ECdP / Grandorse en dat geldt ook voor het komende CSI van 22 tot en met 25 juni. Voor het eerst kunnen de springruiters gebruik maken van de nieuwe graspiste en is er de optie om niet een maar twee paarden in te schrijven voor de Youngster Tour. Een goede zaak vinden Edith de Reys en Paul Maïs, eigenaren van de Belgische Stoeterij van de Helle en tevens founder van het Equestrian Centre de Peelbergen.

“Men vraagt zich misschien af waarom wij ons als Belgen aangesloten hebben als founder, maar zo’n initiatief mag gesteund worden”, vertelt Edith de Reys over de betrokkenheid van Stoeterij van de Helle. “Het is toch super wanneer partijen die elkaars collega, maar tevens concurrent zijn gezamenlijk zo’n centrum uit de grond willen stampen. De link kwam via Henk van den Broek waar we al 30 jaar zaken mee doen. Hij heeft veel paarden van ons op stal staan en die profiteren ook weer van deze infrastructuur.

In België hoor ik enkel positieve geluiden over het ECdP. De ruiters zijn hier gewend dat er bijna elk weekend een internationaal concours te rijden is. De afwisseling tussen de locaties in Belgje met die in Kronenberg wordt zeker gewaardeerd. Net als de mogelijkheid om twee jonge paarden mee te brengen en deze zowel op zand als op gras te kunnen starten. Op deze manier kunnen ruiters niet alleen hun toppaarden op dat niveau inschrijven, maar een diverse club paarden aan de start brengen.

Zo kunnen de jonge paarden onder hun eerste ruiter ervaring op doen, wat ook mooi is voor de eigenaren. Daarnaast kunnen de oudere paarden op gras lopen. Dat is voor de planning richting CSI4 & 5-sterren events die op gras georganiseerd worden perfect. Onze eigen eerste ruiter, Constant van Paesschen, zal ook zeker in een van de aankomende CSI’s meedoen op de Peelbergen. Dat is het mooie van het programma, er is zowel voor de profs als voor de ‘amateur’ ruiters de ruimte”.

Alle CSI2*, 1* en YH-proeven worden zowel op de graspiste als in de zandpistes verreden. Er staan wederom twee Ranking proeven op het programma en er valt een totale prijzenpot van 85.000 euro te verdelen.

Meer informatie: www.peelbergen.eu/csi-juni-2017/

Bron: persbericht

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF