­ De Ronde vierde in eerste wedstrijd WB finale Gothenburg - KNHS

De Ronde vierde in eerste wedstrijd WB finale Gothenburg

Geplaatst op 25 februari 2017 in Mennen & para

De eerste wedstrijd van de FEI Wereldbekerfinale voor vierspannen in Gothenburg werd een prooi voor outsider Jérôme Voutaz. De Zwitser hield topfavoriet Boyd Exell achter zich, die derde werd. Koos de Ronde is met een vierde plaats de beste Nederlander. Het vierspan van titelverdediger IJsbrand Chardon wierp drie balletjes naar beneden en staat op een teleurstellende zevende plaats.

Geen van de aanspanningen konden het parcours van de Nederlandse bouwer Johan Jacobs foutloos afleggen. De Zwitser Jérôme Voutaz die als derde in de piste kwam, was snel met zijn vierspan. Hij kwam in een tijd van 152,94 seconden over de finish. Hij kreeg er vijf seconden bij voor een afgeworpen balletje en de 157,94 bleek genoeg voor de overwinning.

De Hongaar Jozsef Dobrovitz kwam meteen al in de buurt van de tijd van de Zwitser. Hij klokte 153,17 en kreeg ook vijf seconden voor een balletje. Met 158,17 seconden kwam Dobrovitz op de uiteindelijke tweede plek. 

Door de twee snelle ritten werd de druk op de favorieten voor de titel opgevoerd. IJsbrand Chardon kreeg direct op poortje twee een fout en daarna vielen nog twee balletjes. Zijn eindresultaat kwam uit op 173,67 seconden en een teleurstellende laatste plaats.

Koos de Ronde ging met zijn span goed van start, maar kreeg in de eerste hindernis een foutje. Verder werd het parcours vloeiend afgelegd. Met een eindtijd van 162,28 moest De Ronde genoegen nemen met een uiteindelijke vierde plaats.

Als laatste kwam favoriet Boyd Exell in de ring. Als een razende ging de Australiër van start en legde het parcours in hoog tempo af. Hij kreeg een fout op poortje twee en door een een stuurfoutje in de laatste hindernis viel ook hier een balletje. Exell had met 151,43 seconden wel de snelste tijd, maar met de tien strafseconden eindigde hij achter Voutaz en Dobrovitz op plaats drie.

Morgen zal de ontknoping van de wereldbeker plaatsvinden.

Klik hier voor de uitslag.

 

Ander Nieuws

  • Data Regiokampioenschappen 2022
    Data Regiokampioenschappen 2022
  • Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
    Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
  • Winst voor Stan van Eijk in Valkenswaard
    Winst voor Stan van Eijk in Valkenswaard