­ De wintereditie van Paard&Sport is er weer! - KNHS

De wintereditie van Paard&Sport is er weer!

Geplaatst op 08 december 2017

Ook tijdens de donkere maanden brengen we weer een editie vol smakelijk leesvoer voor onze leden. Een greep uit de vele onderwerpen: het helende hart van paarden, de prachtige ruiter- en menpaden in Brabant, een artikel over onverwachte rassen in een onverwachte disciplines, hoe paarden kunnen helpen bij therapie en een superinteressante uitleg van bondscoach Rien van der Schaft over verzameling.

Opvallende combinaties in de wedstrijdring
Monique en Konik Annabel, Chris en Fries Floor en Annemarie en Fjord Vera (foto). In Paard&Sport lichten we deze drie duo’s, die een niet alledaagse verschijning in hun discipline vormen, eruit. Annemarie vertelt onder andere: ‘Ik hoor wel eens dat ik niet te dichtbij moet komen, omdat andere paarden bang voor Vera zijn. Maar ik krijg ook veel complimenten. We hebben inmiddels genoeg punten voor de Z2.’ Benieuwd naar de verhalen van deze opvallende combinaties, inclusief speciale aandacht voor de veelzijdige Haflinger? Je leest het in Paard&Sport.

Foto: Nikki de Kerf/fotogenikki.nl

Paardrijden in Sardinië
Is er een land of plek waar jij dolgraag een keer wil rijden, of heb je al eens een droomrit gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar je foto's en verhalen! Ter inspiratie neemt Paard&Sport je volgende week mee naar de zeesterrenrit in Sardinië, en wel op de rug van een Arabische volbloed. Met zulke plaatjes (en potentiële vakantieplannen) komen we de winter wel door! 

Foto: R. Ruis

Verzameling met Rien van der Schaft
Dat verzameling een lastig onderdeel van dressuur is, blijkt wel uit het feit dat het pas in de klasse Z wordt gevraagd. En juist daar gaat Rien van der Schaft mee aan de slag in de volgende instructieserie in Paard&Sport. Dat doet hij met combinaties van verschillend niveau en dit keer zijn dat Sophie, Romy en Mellanie. De volledige instructievideo van Rien komt in de loop van 8 december op knhs.nl/instructie.

Kennismaking met TREC
Meervoudig Nederlands TREC-kampioene Renske Giesen introduceert KNHS Talent en dressuuramazone Jill Huijbregts in haar veelzijdige wereld. Samen met haar topper Zamacho ging Jill de uitdaging aan.

Edith Schippers: "Ik kan nog steeds zielsgelukkig worden van een bosritje!"
Zeven jaar lang zette Edith Schippers (foto) zich als minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport met hart en ziel in voor de gezondheidszorg. Net zo veel passie heeft zij al van jongs af aan voor paarden. In een interview met Paard&Sport heeft ze mooie woorden over voor de paardensporters: ‘Iedere sport vergt veel passie en commitment. Voor de paardensport geldt dat misschien nog meer. Het is niet alleen trainen, maar ook stallen uitmesten, voeren, in de wei zetten, enzovoort. Dat betekent dat je consequent moet zijn, discipline moet hebben en moet doorzetten. Ik heb er veel aan gehad dat ik dat heb geleerd. Ik zie die kwaliteiten ook bij andere paardenmensen terug.’

 

Natuurlijk staat er nog veel meer in Paard&Sport. Veel leesplezier!

Over Paard&Sport
Paard&Sport is het grootste en meest informatieve paardenblad van Nederland. Het blad is in de winkel verkrijgbaar € 6,50 per uitgave. Iedereen die lid is van de KNHS krijgt Paard&Sport gratis toegestuurd als onderdeel van het lidmaatschap.
Paard&Sport is er in twee varianten: een algemeen deel aangevuld met een katern, of een compleet nummer. Welke katern je krijgt hangt af van je lidmaatschap.

Categorie: Paard&Sport

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
  • Nu in Paard&Sport zomer 2017
    Nu in Paard&Sport zomer 2017