­ Deelnemers KNHS-SportsFit halve finale bekend - KNHS

Deelnemers KNHS-SportsFit halve finale bekend

Geplaatst op 30 mei 2017 in Dressuur & Para

Afgelopen weekend is in Uden de vierde en laatste KNHS-SportsFit selectie verreden. Na deze selectie zijn de deelnemers aan de KNHS-SportsFit halve finale bekend. De KNHS-SportsFit wedstrijden zijn onderdeel van het selectietraject om te komen tot de Nederlandse afvaardiging voor het WK Jonge Dressuurpaarden dat van 3 tot en met 6 augustus in Ermelo verreden wordt.

Via de KNHS-SportsFit selectie worden per jaargang 15 paarden afgevaardigd naar de halve finale op 16 en 17 juni in Etten Leur. Ook de beste paarden uit de Pavo Cup van 2016 komen naar de halve finale. In deze halve finale beginnen alle paarden weer met een schone lei.

Vijfjarige paarden
Bij de vijfjarigen wist de bij het KWPN goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P)  onder Adelinde Cornelissen de hoogste score te halen in de KNHS-SportsFit selectiewedstrijden. In Kootwijk kreeg hij 91 punten van de jury. Haute Couture (v.Connaisseur) scoorde tijdens de wedstrijd in Nieuw en St. Joosland een fraai totaal van 84.2 punten en staat daarmee tweede. Met 84 punten volgt Hero (v.Apache) onder Emmelie Scholtens op de voet. Tijdens de laatste wedstrijd in Uden kwam Harm G (v.Charmeur) onder Cindy van Vugt met 83.2 punten als beste uit de bus, hij staat daarmee vierde in de tussenstand en verdiende een felbegeerd ticket voor de halve finale.

Zesjarige paarden
Bij de zesjarige is het Governor-STR (v.Totilas) die met 88.4 punten de hoogste score verdiende. Ook dit talent werd gereden door Adelinde Cornelissen en behaalde deze score in Kootwijk. In Uden ging de zege met 82.6 punten naar Galaxie (v.Jazz) onder Diederik van Silfhout die daarmee met de op een na hoogste score naar de finale gaat. Gunner KS (Belissimo M) kreeg, gereden door Dana van Lierop, in Kootwijk 82.2 punten en gaat als derde door. Top´s Gentle, onder het zadel bij Tommie Visser, werd op de laatste wedstrijd in Uden tweede met 81.8 punten en gaat als vierde naar de halve finale.

Zevenjarige paarden
Ferdeaux (v.Bordeaux) gaat in de oudste leeftijdscategorie met de hoogste score door naar de halve finale. Onder het zadel van Kirsten Brouwer scoorde dit talent 78.53 punten in Nieuw en St Joosland. Adelinde Cornelissen moet in deze leeftijdscategorie genoegen nemen met de tweede plaats. Met Fleau de Baian (v.Jazz), de volle broer van haar Parzival, scoorde ze in Kootwijk 77.22 punten. Farzana (v.Ampere) scoorde, gereden door Mara de Vries, 75.95 punten in Kootwijk en gaat als derde door. De beste score in Uden ging naar Fossbury (v.Ampere) onder Carlijn Vaessen, met 73.87 punten gaat hij als zesde naar de finale.

Meer informatie
Voor meer informatie over de selectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden, en een volledige uitslag van de KNHS-SportsFit selectiewedstrijden kun je hier kijken.
De deelnemende paarden die vanuit de Pavo Cup 2016 naar de halve finale mogen zijn uiteraard voor het grootste deel ook bekend. Door enkele afmeldingen is de lijst echter nog niet helemaal compleet. Zodra deze afvaardiging volledig is, zal die ook via bovenstaande link te vinden zijn.
In de halve finale komen de zevenjarige paarden op vrijdag 16 juni in actie en de zesjarigen op zaterdag 17 juni.

KNHS−SportsFit halve finale

 • 16 en 17 juni, Etten Leur

KNHS−SportsFit finale

 • Donderdag 13 juli, NK Dressuur, Ermelo - eerste proef
 • Zaterdag 15 juli, NK Dressuur, Ermelo - tweede proef

De KNHS-SportsFit wedstrijden worden mogelijk gemaakt door Pavo

Foto Henkie onder Adelinde Cornelissen door Digishots

Categorie: WK Jonge Dressuurpaarden 2017

Ander Nieuws

 • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
 • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
 • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
  NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders