­ Derde plaats voor Bram Chardon in Fábiansebestyén - KNHS

Derde plaats voor Bram Chardon in Fábiansebestyén

Geplaatst op 07 mei 2017 in Mennen & para

Bram Chardon is op de derde plaats geëindigd in de internationale vierspanwedstrijd in het Hongaarse Fábiansebestyén. De wedstrijd telde ook mee als kwalificatie voor de wereldbeker die tijdens het Indoor seizoen verreden wordt. Het Nederlandse team bestaande uit Chardon jr. en Edwin van der Graaf won brons in de landenwedstrijd.

Bram Chardon (Den Hoorn ZH) keert tevreden huiswaarts van het Hongaarse avontuur. “Het was goed, ik ben tevreden en weet waar ik nog verder aan moet werken. Na de wedstrijden in Horst en Exloo had ik besloten op deze verre reis een van mijn achterpaarden thuis te laten. Dat is een heel goed paard, maar pas achtjaar en die werkt altijd zo hard, die had nu wel even rust verdiend. Daardoor moest ik wel wat omzetten in mijn span, maar ook dat pakte goed uit. De dressuur was goed, maar dat kan zeker nog een paar punten beter. Met de marathon was ik dik tevreden, aan het einde maakte ik alleen zelf een klein foutje dus dat had nog iets beter gekund. Vandaag reed ik zelf te slordig in de vaardigheid, we kwamen niet goed de slalom in en dat koste twee ballen. Dat was jammer. Ik heb hier weer veel geleerd en ben er van overtuigd dat het een span is met heel veel potentie.”

Wereldbeker of niet?
Met zijn goede optredens in Exloo en nu in Hongarije heeft Chardon jr ook al de nodige punten binnengehaald voor deelname aan de wereldbeker het komende indoor seizoen, toch is Chardon nog niet zeker van dat doel. “Na deze wedstrijd moeten we daar wel goed over na gaan denken. We hebben het indoorspan van mijn vader, maar geen tweede span klaar staan. Als ik daar aan mee wil doen, dan wil ik het ook echt goed doen. Of dat realistisch is, moeten we goed bespreken. We kunnen er ook voor kiezen om deze winter vooral  goed verder te trainen met dit span. Ik weet het gewoon nog niet.”

Concurrentie
Naast de derde plaats voor Chardon werd ook het landenteam dat bestond uit Chardon en Edwin van der Graaf (Monster) derde. “Dat was mooi, maar stelde niet zo heel veel voor”, vertelt Chardon. Er deden in Hongarije niet heel veel menners mee, maar wel een aantal zeer goede. De concurrentie was zeker aanwezig, alleen waren er weinig complete teams.”
Hongarije won de landenwedstrijd en Hongaar Zoltán Lázár ook de wedstrijd. Edwin van der Graaf eindigde als negende in het individuele klassement.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Krisztina Horváth

Ander Nieuws

  • Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
    Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen
    Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen