­ Derde plaats voor Maikel van der Vleuten in GP Madrid - KNHS

Derde plaats voor Maikel van der Vleuten in GP Madrid

Geplaatst op 20 mei 2017 in Springen

Maikel van der Vleuten is met VDL Groep Verdi TN N.O.P. op een lucratieve derde plaats geëindigd in de Grand Prix van Madrid. De wedstrijd was onderdeel van de Longines Global Champions Tour.

Vijf combinaties wisten zich in de Spaanse hoofdstad te plaatsen voor de barrage. Vier van hen bleven daarbij andermaal foutloos en snel. De snelste was Gazelle, het paard van de Amerikaan Kent Farrington. Op enkele tienden van een seconde afstand werd Duitser Marcus Ehning tweede. Maikel van der Vleuten (Mierlo) was op zijn beurt een fractie langzamer dan Ehning.
Door zijn goede prestatie vandaag, en in de eerdere wedstrijden van de Global Champions Tour, staat Van der Vleuten nu op een tweede plaats in de rangschikking van deze top competitie. Aan de leiding gaat nog steeds de Italiaan Lorenzo de Luca. Harrie Smolders (Lage Mierde) wist vandaag geen topklassering te halen, maar verdiende nog wel de nodige punten en staat nu op de derde plaats in het klassement. Madrid was de vierde van de in totaal 15 wedstrijden uit de Longines Global Champions Tour.
Van der Vleuten vertelt na afloop: “Ik ben zeer tevreden over hoe mijn paarden de laatste tijd springen. We hebben een aantal zeer fijne paarden op stal, waardoor ik ook mooi kan afwisselen en alle paarden gericht in kan zetten. Hopelijk kunnen we deze vorm vasthouden. Vandaag liep het ook echt goed, in de laatste lijn heb ik denk ik iets tijd verloren, maar ik ben heel blij met de manier waarop mijn paard Verdi sprong.”

Kijk hier voor de alle uitslagen van de Global Champions Tour in Madrid

Foto Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.door Hippofoto/ Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd