­ Deze problemen bespreekt Johan Hamminga op 24 februari 2017 in Ermelo! - KNHS

Deze problemen bespreekt Johan Hamminga op 24 februari 2017 in Ermelo!

Geplaatst op 20 februari 2017 in Dressuur & Para

Massaal hebben jullie gereageerd op de oproep om mee te doen aan het KNHS Rondje Instructie ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder?' op vrijdag 24 februari aanstaande. Mocht je nog twijfelen of je ernaar toe wilt: dit zijn de problemen die Johan gaat behandelen.

Tijdens het Rondje Instructie gaat Johan aan de slag met combinaties én hun trainers die ergens op vastlopen en daar even niet uitkomen. Johan kent de paarden niet, maar probeert te ontdekken waar het probleem zit en gaat daar aan werken.  Het wordt een heel praktische avond waarbij zowel de ruiter als de eigen trainer nauw worden betrokken. De expertise van Johan in allerlei takken van de paardensport zal deze avond goed van pas komen bij de problemen die hij onderweg tegenkomt.

Johan gaat de volgende ruiters en hun paarden helpen:

Louise van den Berg met Make me Proud
Afstamming: Holthausen Frodo II x Long Ends Sergio Fiona
Merrie van 6 jaar, L2 dressuur
Probleem: bij het losrijden is Make me Proud een beetje fris en loperig, waardoor Louise de neiging heeft hem in de krul te rijden om hem bij zich te kunnen houden. De pony loopt graag met lichte aanleuning en knikt makkelijk achter loodlijn. Het is vervolgens veel werk om de hals op lengte te rijden en wat meer oprichting te krijgen.

Laura Kampshof met Roxette
Afstamming: Rock Forever
Merrie van 9 jaar
M2 dressuur
Probleem: Roxette heeft al geruime tijd last van spanningen en dan met name in stap, waardoor ze gaat dribbelen.

Mellanie Robben met Figaro R
Afstamming: Apache x Havidoff
Z1 dressuur
Probleem: Figaro R heeft veel spanning tijdens indoorwedstrijden en springt dan snel weg, waardoor het rijden van wedstrijden tijdens het indoorseizoen veel problemen geeft.

Tessa de Roon met Giel PF
Afstamming: Houston x Cabochon
Ruin van 5 jaar
M2 dressuur
Probleem: Giel is in 1,5 jaar naar de M2 gereden en ontwikkelt de laatste tijd spanning in contragalop en vindt het spannend als er veel paarden tegelijk losrijden. Tessa vindt het ook lastig om haar grote paard van achteruit actief te houden.

José Koopman – Slothouber met Chapeau
Afstamming: Sorento x Polanski
9 jaar
M2/Z1 trainingsniveau|
Probleem: Chapeu heeft aanleuningsproblemen: hij drukt zich op, wordt kort in de hals en steekt soms zijn tong uit. Dat gebeurt vooral bij het verzamelen of als Chapeau spanning opbouwt, zoals bij een wedstrijd. Dan is deze 9-jarige niet meer goed aan het been en sluit hij zich af voor de hulpen van José. 

Patty van Dam met een Havel x Metall
Ruin van 10 jaar
Z2 dressuur
Probleem: Deze ruin heeft als veulen een moeilijke start gehad, maar wil nu graag werken. Patty mist in de ring dat ene stukje extra om te kunnen vlammen: het paard komt erg terug wanneer ze de ring inrijden.

Anouk Noordman met een Talos
Merrie van 12 jaar
Grand Prix
Probleem: In de proef raakt Anouk de controle soms wat kwijt en neemt haar paard het over. De merrie wordt kort in de hals en moeilijk in de aanleuning.

Kom je ook?

Naast bovenstaande ruiters komt ook Jennifer Sekrève met Ferrero (Rhodium x Olivi) in de baan en is er veel ruimte om vragen te stellen.  Het KNHS rondje instructie is van 19:30 uur tot 22:30 uur in de verwarmde Amaliahal op het KNHS-centrum. Iedereen met interesse in dit onderwerp is van harte welkom, de entree is slechts € 15, - per persoon (parkeren is gratis). Bestel je toegangsbewijs voor 23 februari via de Opleidingen & Evenementenkalender in MijnKNHS.nl Instructeurs die de avond bijwonen verdienen hiermee 40 theoriepunten voor hun licentie. Wil je meer weten? Neem dan contact op met de KNHS afdeling Accommodaties via accommodaties@knhs.nl of bel 0577 – 40 82 80.

Categorie: Rondje Instructie, clinic, probleem, instructeur, Johan Hamminga

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid