­ Dick Greve nieuwe voorzitter KNHS Eventingforum - KNHS

Dick Greve nieuwe voorzitter KNHS Eventingforum

Geplaatst op 30 juni 2017

Het KNHS Eventingforum heeft een nieuwe voorzitter: Dick Greve. Hij volgt Dirk Stuip op, die dit voorjaar te kennen gaf zijn voorzitterschap na drie jaar neer te leggen.

Dick Greve (67) uit Hattem is een ervaren paardenman. ”Ik rijd zelf geen paard, maar mijn vrouw en een groot deel van de familie wel. Speciale interesse is er van mijn kant altijd geweest voor de eventingsport. Zo was ik vrijwilliger vanaf de eerste editie van Military Boekelo en voorzitter en medeoprichter van Military Brabant. Als bestuurslid-commissielid heb ik vroeger veel werk verzet voor de SGW in Bathmen en ook de regionale kampioenschappen mee georganiseerd. Momenteel ben ik als lid van de Marleruiters in Hattem betrokken bij de sponsorcommissie en ben ik medewerker crossbouw van de Molecaten Ruiterdag in oktober, onder leiding van Henk Dokter,” vertelt Greve. “Daar ligt ook mijn kracht en passie, het organiseren, het  liefst vanaf de start. Dat heb ik zakelijk ook altijd gedaan: bedrijven reorganiseren, nieuwe afdelingen starten en internationaal uitrollen.
Er is de laatste jaren veel ten positieve veranderd in de eventingsport, zeker ten opzichte van de jaren ‘80. We zullen wel moeten door ontwikkelen, een nieuw meerjarenbeleidskader moet daar ambitieus richting en sturing aangeven.

De KNHS is zeer verheugd met de aanstelling van Dick Greve als voorzitter van het KNHS Eventingforum en ziet in hem een ervaren bestuurder en verbinder. “Binnen het forum is de expertise over de eventingsport volop aanwezig. Er is behoefte aan een ervaren voorzitter om alles in goede banen te leiden. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Dick Greve en zijn ervaring met deze organisatieprocessen,” zegt disciplinespecialist Gert Naber.

Het Eventingforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het Eventingforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Gert Naber. Iedere regio vaardigt in het Eventingforum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tussen de paardensporters, de regio en Ermelo. Ben je lid van de KNHS en heb je een idee, suggestie of onderwerp dat je graag aan het eventingforum wil voorleggen? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger van jouw regio. Je vindt de contactgegevens van op deze website.

Categorie: eventingforum

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Verslag eventingforum 22 november 2018
    Verslag eventingforum 22 november 2018
  • Verslag eventingforum 19 september 2018
    Verslag eventingforum 19 september 2018