­ Doe mee aan de KNHS-FNRS Springcompetitie - KNHS

Doe mee aan de KNHS-FNRS Springcompetitie

Geplaatst op 07 juli 2017 in Springen

Op zondag 10 september tijdens Horse Event start de KNHS-FNRS Springcompetitie weer. Je kunt meedoen in de categorieën: S40, S60 en S80. Je kunt je plaatsen voor de finale via selecties op FNRS ruitersportcentra (eerst lokaal en daarna regionaal) of via de landelijke voorronde tijdens Horse Event in Ermelo.

Aanstaande maandag 10 juli gaat via www.inschrijfsysteem.nl de inschrijving voor de landelijke voorronde tijdens Horse Event in Ermelo van start. Een FNRS ondernemer kan met maximaal 3 ruiters per categorie deelnemen aan de landelijke voorronde tijdens Horse Event. De drie hoogst geplaatste deelnemers bemachtigen direct een plaats voor de finale.

Lokale en regionale voorrondes
Je kunt ook eerst meedoen aan de lokale en regionale voorrondes van de KNHS-FNRS Springcompetitie. De data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt. Doe je mee aan de lokale voorrondes, dan mogen de 6 beste ruiters per categorie deelnemen aan de regioselecties. De top 10 per categorie van de regioselecties mogen deelnemen aan de halve finale.

Tijdens de finale strijden er 15 ruiters per categorie om de titel ‘Best springende manege ruiter van het jaar’. Ook maken de ruitersportcentra kans om de titel ‘Best springend ruitersportcentrum van het jaar’ te winnen. Dit winnende ruitersportcentrum krijgt dan ook een wisselbeker.

Wanneer mag je meedoen?
Als je wilt deelnemen aan de KNHS-FNRS Springcompetitie, dan moet je in het bezit zijn van een geldig ruiterpaspoort. Ook moet er een aantoonbare registratie zijn van deelname aan de S-Proeven. Het deelnemende ruitersportcentrum zorgt er voor dat alle deelnemers aan de springcompetitie minimaal in het bezit zijn van het F4-diploma en/of CBR2-certificaat en/of twee geregistreerde S-proeven. Je mag niet in het bezit zijn van een startpas in het jaar van deelname. Deelnemers aan de regioselectie en de landelijke voorronde worden hierop gecontroleerd. Je mag aan één regioselectie per jaar deelnemen. Je mag starten in een klasse lager dan de klasse waarin je het voorgaande jaar bent gestart.

Om de beoordeling zo eerlijk mogelijk te houden is er een categorie-indeling gemaakt: S40, S60 en S80. Leeftijd en niveau gelden op basis van de peildatum 1 april van het betreffende jaar van deelname aan de Springcompetitie.

Aanmelden
Het aanmelden voor zowel de landelijke voorronde als de lokale en regionele voorronders verlopen via het FNRS Ruitersportcentrum waar je rijdt.

Kijk voor meer informatie en het reglement van de KNHS-FNRS Springcompetitie op www.knhs.nl/springcompetitie.


Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF