­ Dopingautoriteit introduceert Supplementenwijzer App - KNHS

Dopingautoriteit introduceert Supplementenwijzer App

Geplaatst op 18 augustus 2017

Mocht je als topsporter supplementen gebruiken, dan is het belangrijk dat je weet ingrediënten een supplement bevat. Daarom heeft de Dopingautoriteit de Supplementenwijzer App ontwikkeld.

 Door te controleren welke informatie er beschikbaar is over de ingrediënten van een bepaald supplement kun jij een beter beeld vormen van het product en een afgewogen keuze maken.

Bij alle ingrediënten in de Supplementenwijzer App wordt door icoontjes aangegeven of een ingrediënt wel of geen nut heeft, misschien zelfs schadelijk is voor de gezondheid of op de dopinglijst staat. De Supplementenwijzer App kent verder nog een quickscan om snel te zoeken op claims zoals spiergroei of vetverlies en welke ingrediënten daarbij effectief zijn. De Supplementenwijzer App geeft bevat ook uitgebreide achtergrondinformatie over de basics van supplementen, risico’s van gebruik, voedingsalternatieven en een kennisquiz.

Via de Supplementenwijzer App kun je tot slot ook vragen stellen aan de Dopingautoriteit over doping en supplementen. Klachten over supplementen kunnen gemeld worden bij de Nederlandse Voeding en Warenautoriteit (NVWA).

Je kunt de Supplementenwijzer App downloaden in de AppStore  en Google Play.

Bron: Dopingautoriteit

Meer over humane doping en paardensport

Categorie: doping, supplementen

Ander Nieuws

  • CORONA UPDATE: WEDSTRIJDEN WEER TOEGESTAAN VANAF 26 JANUARI
    CORONA UPDATE: WEDSTRIJDEN WEER TOEGESTAAN VANAF 26 JANUARI
  • Wijzigingen dopinglijsten per 1 januari 2018
    Wijzigingen dopinglijsten per 1 januari 2018
  • NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen
    NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen