­ Dressuurteam tweede na eerste dag landenwedstrijd CHIO Rotterdam - KNHS

Dressuurteam tweede na eerste dag landenwedstrijd CHIO Rotterdam

Geplaatst op 22 juni 2017 in Dressuur & Para

De Nederlandse dressuurruiters staan op een voorlopige tweede plaats na de eerste dag van de FEI Nations Cup bij het CHIO Rotterdam. De Verenigde Staten gaat na het eerste onderdeel, de Grand Prix, aan de leiding. Zaterdag gaat de landenwedstrijd verder met de Grand Prix Special en de Kür.

Na de Grand Prix gaat het Amerikaanse team met 225.6 punten aan de leiding. Nederland staat met een score van 222.080 op de tweede plaats. Madeleine Witte-Vrees reed de hengst Cennin naar een percentage van 75.66, de hoogste Nederlandse score. In het individuele klassement neemt Witte de tweede plaats in. De Amerikaanse Laura Graves met Verdades gaat met 79.46% aan de leiding. Madeleine Witte vertelt enthousiast over de strijd in Rotterdam. “Het is geweldig om hier te mogen rijden, het is echt een prachtige accommodatie. Ik ben heel blij met de prestaties van mijn paard, het is pas weer de eerste keer dat we op wedstrijd zijn na de wereldbekerfinale, dat het dan meteen zo goed gaat is super.”

Hans Peter Minderhoud begon met zijn Olympiadepaard Glock's Johnson TN N.O.P. ijzersterk, maar halverwege begon de hengsten te proesten waardoor het beeld veel minder werd en de score bleef steken op  73.40%. Minderhoud bleef daarmee zijn partner Edward Gal met Glock's Voice net voor (73.02%). Diederik van Silfhout debuteerde in het team met zijn relatief nieuwe aanwinst Four Seasons. Hij kreeg 72.32% wat in de landenwedstrijd het streepresultaat voor de ploeg betekende. De Nederlandse heren eindigden op de plaatsen vijf, zes en zeven in het individuele klassement.

Bondscoach Rien van der Schaft is tevreden met de prestaties. “We hebben vier goede proeven afgeleverd. Het was natuurlijk jammer van de proef van Hans Peter, maar verder ben ik tevreden. Hier kunnen we mee verder. Zaterdag rijden Hans Peter en Diederik in de Kür en Edward en Madeleine in de Grand Prix Special.”

Uitleg landenwedstrijd
De FEI Nations Cup wedstrijden gaan allen van start met de Grand Prix. Hierin starten alle vier of drie teamleden van een land. De beste drie resultaten tellen daarbij mee voor het klassement. Vervolgend rijden twee combinaties de Grand Prix Special (GPS) en de andere een of twee de Kür. Het resultaat van beide combinaties die in de GPS aan de start komen telt mee voor het landenklassement. Van de Kür telt alleen het beste resultaat mee voor het teamresultaat.

Uitslag eerste onderdeel FEI Nations Cup Dressuur CHIO Rotterdam:
1. Verenigde Staten, 225.60%
2. Nederland, 222.080%
3. Zweden, 212.400%

Uitslag individuele klassement Grand Prix:
1. Laura Graves (USA) -  Verdades, 79.460%
2. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 75.660
3. Olivia Lagiy-Weltz (USA) – Lonoir, 74.580%
5. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock´s Johnson TN N.O.P., 73.400%
6. Edward Gal (Oosterbeek) – Voice, 73.020%
7. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 72.370%

Kijk hier voor meer informatie over het CHIO Rotterdam

Klik hier voor de uitslag.

Foto Madeleine Witte-Vrees door Digishots

 

Ander Nieuws

  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid