­ Dressuurteam zevende in landenwedstrijd CHIO Aken *UPDATE* - KNHS

Dressuurteam zevende in landenwedstrijd CHIO Aken *UPDATE*

Geplaatst op 20 juli 2017 in Dressuur & Para

Het Nederlandse dressuurteam is zevende geworden in het eerste onderdeel van de landenwedstrijd van het CHIO Aken. In het individuele klassement wist Patrick van der Meer de beste Nederlandse prestatie neer te zetten met een knappe proef die goed was voor ruim 72% werd hij elfde.

Zo kort na het Nederlands kampioenschap en met het Europees kampioenschap voor de deur, kon bondscoach Rien van der Schaft niet zijn beste combinaties van dit moment opstellen in Aken. Met de ervaren Patrick van der Meer als kopman, ging Oranje de strijd aan. Van der Schaft vertelt na het optreden van zijn ruiters; “Ik kan niet zeggen dat ik super tevreden ben, maar we moeten ook realistisch zijn. Natuurlijk hoop je bij sommige onderdelen op wat meer, maar ik had hier ongeveer op gerekend. Patrick van der Meer heeft super gereden, echt heel goed. Jeannette Haazen begon al wat gehaast en kwam eigenlijk de hele proef niet helemaal van die spanning af. Van het paard van Marieke van der Putten weten we dat hij snel wat gespannen is, maar ik vond dat ze daar prima mee om ging en de proef tot een goed eind heeft gebracht. In de benen kan dat paard veel meer, en je ziet hem per wedstrijd beter worden. Voor Margo Timmermans zie ik dit echt als een leermoment, prima laat haar hier rijden en ervaring op doen.”

Tevreden ruiters
Patrick van der Meer was heel blij met zijn proef. “Het is echt wel een hele moeilijke ring en Zippo was best gespannen van de week, maar het ging nu gewoon goed. Ik heb voor mijn gevoel niet echt grote steken laten vallen, op naar de volgende rit.”
Ook Aken - en team - debutante Marieke van der Putten was te spreken over haar rit. De nuchtere amazone vertelt; “Het is heel bijzonder om hier te rijden. Het is gek, maar ik was zelfs nog nooit in Aken geweest. Dat kwam er steeds niet van. Het is super gaaf om in zo een stadion te kunnen rijden. Ik was eigenlijk ook helemaal niet zenuwachtig. Mijn paard vond het wel spannend, maar ik was tevreden over hoe hij in dit stadion toch bij de les bleef en wel gewoon foutloos door de proef heen komt. Het is nog niet de proef die ik graag zou willen hebben, maar hij laat wel genoeg kwaliteit zien, hopen dat we straks ook de laatste spanning weg krijgen.”

Vervolg
De landenwedstrijd dressuur in Aken gaat zaterdag verder met de Grand Prix Special. Hierin mogen echter alleen de beste zes teams aan de start verschijnen. Nederland valt daar als zevende buiten. Het deelnemersveld wordt echter aangevuld met individuele combinaties waardoor ook Patrick van der Meer, Marieke van der Putten en Jeannette Haazen nog van start mogen. Voor de overgebleven landen geldt dat de drie beste resultaten uit de Grand Prix en de Grand Prix Special samen, het landenklassement bepalen. Op zondag mogen de beste 18 combinaties uit het individuele klassement van start in de Kür.
Meer informatie en alle uitslagen zijn te vinden op www.chioaachen.de

Uitslag Grand Prix dressuur, eerste onderdeel landenwedstrijd CHIO Aken
Individueel
1. Isabell Werth (Dui) – Weihegold Old, 83.157%
2. Laura Graves (USA) – Verdades, 82.500%
3. Sonke Rothenberger (Dui) – Cosmo, 78.757%
11. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 72.414%
27. Marieke van der Putten (Apeldoorn) – Zingaro Apple, 67.871%
29. Jeannette Haazen (Maaseik Bel. ) – Dabanos d´O4, 67.871%
31. Margo Timmermans (Venhorst)  - Catch Me, 65.529

Kijk hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix.

Teams
1. Duitsland, 236.457
2. Verenigde Staten, 222.842
3. Denemarken, 218.457
7. Nederland, 207.914

Kijk hier voor de tussenstand van de landenwedstrijd.

Foto Patrick van der Meer met Zippo door Digishots

Ander Nieuws

  • WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
    WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
  • WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
    WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
  • Extra rubrieken voor CDI3* Grand Prix en 4-jarige dressuurpaarden op WK Jonge Dressuurpaarden
    Extra rubrieken voor CDI3* Grand Prix en 4-jarige dressuurpaarden op WK Jonge Dressuurpaarden